Antonije-i-Kleopatra-1-Biseri-boje-mesecine-koriceAntonije-i-Kleopatra-2-Kraljica-zveri

Ljubitelji Kolin Mekalou od utorka 3. novembra mogu da uživaju u romanu „Antonije i Kleopatra“

Od Kolin Mekalou, autorke slavnog romana „Ptice umiru pevajući“, prodatog u 30 miliona primeraka širom sveta stiže novi roman kojim se završava serijal Gospodari Rima pripoveda o legendarnoj ljubavi između Antonija i Kleopatre i njihovim političkim ambicijama. Pred čitaocima su od utorka 27. oktobra, ekskluzivno na štandu Lagune u Halama 1 i 4 na Sajmu knjiga, dva dela romana „Antonije i Kleopatra“ – knjiga prva „Biseri boje mesečine“ i knjiga druga „Kraljica zveri“. Ovim romanom se završava očaravajuća saga o gospodarima Rima. Svojim znanjem i umećem Kolin Mekalou je uspela da oživi Rim kao niko do sada. Pisala je ovaj serijal od 1990. do 2007. Kvalitet ovog serijala ubedio je Univerzitet u Sidneju da joj dodeli počasni doktorat.

Povezana vest:  „Kako da nacrtate irvasa i druga novogodišnja stvorenja“ nova Vulkančić knjiga u prodaji

Cezar je mrtav, a Rim ponovo podeljen. Lepid se povukao u Afriku, Antonije vlada bogatim Istokom, a Oktavijan Zapadom, čije je srce Rim. Iako ovo napeto primirje odlaže građanski rat, čini se da je Rim zreo za cara – pravog Julijevog naslednika koji polaže pravo na Cezarovu zaostavštinu. Uz junačko držanje i bogatstvo Istoka koje mu je na raspolaganju, Antonije je, čini se, spreman da preuzme tu ulogu. Kao pravi ratnik-kralj žudi za moći, koja gori naporedo sa strašću prema ženama, gozbama i hijanskim vinom. Njegov suparnik Oktavijan deluje kao neubedljiviji kandidat: vitki, zlatokosi mladić podjednako je uzdržan koliko je Antonije popustljiv i podjednako hladnokrvan i pronicljiv koliko je Antonije plah. Doista, ova dvojica su jedan drugom ravni jedino po častoljublju. Kleopatra, bezobzirna zlatooka kraljica, prima Antonija na svoj dvor i u svoju postelju, ali svoje srce obazrivo štiti. I Oktavijan pored sebe ima jaku ženu: izuzetnu gospu gavran-crne kose, Liviju Druzilu, koja uči kako se stiče neupadljiva moć ne bi li svom mužu pomogla u njegovoj borbi za vlast.
Antonije napokon polazi u pohod na Parćane. Oktavijan ne može da prehrani Rim i Italiju. I jednog i drugog prate nevolje. Kleopatra smišlja kako da iskoristi Antonija da bi uništila Oktavijana i svog voljenog sina Cezariona postavila na Kapitol, mesto koje mu, uverena je, pripada i odakle će vladati svetom kao kralj nad kraljevima.

Povezana vest:  Novi roman Dejvida Nikolsa od četvrtka u prodaji

Svojim neverovatnim znanjem, Kolin Mekalou uspeva da udahne život u priču staru dve hiljade godina koja današnjem čitaocu pruža mudar nauk i veliki čitalački užitak. Knjige će se od utorka 3. novembra naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.