vuk promocija 7

Novi megahit na Sajmu knjiga – „Pazi kojeg vuka hraniš“

Dugo očekivani drugi balkanski bestseler dr. Kenana Crnkića „Pazi kojeg vuka hraniš“ u izdanju Data Statusa predstavljena je na Sajmu knjiga u Beogradu. Koliko smo gladni sreće govori i podatak da je promocija umesto dva sata trajala više od osam. Fanovi dr. Crnkića čekali su u redu da im potpiše knjigu. Doktor ekonomije I predavač na svetskim univerzitetima u SAD, Madridu I Sarajevu, pokušao je da svojim čitaocima otkrije male tajne o sreći u uspehu. Dr. Crnkić tvrdi da čovek do sreće trči sam.
„Pogledajte, kada Robinzon u trči na ostrvu pobedio Petka, a ovaj se zbunio jer je mislio da je trebalo trčati lepše a ne brže to nama govori da bi idealno bilo u svakoj trci stići prvi a ostati lep, u svakom smislu…. Kada sam počeo da pišem svoju drugu knjigu „Pazi Kojeg Vuka Hraniš“, koja govori o sreći, kako je pronaći, postići i trajno zadržati u našim životima, prvo što sam uradio, kao što i dolikuje, bilo je da potražim zvaničnu definiciju sreće. Dakle, postavio sam naizgled jednostavno pitanje; šta je to sreća?
Neverovatno, ali tako nešto ne postoji . Onda sam počeo da pitam prijatelje, poznanike, različite ljude različitih godina, profesija, ali i iz različitih zemalja u koje sam putovao. Pitanje koje sam postavio bilo je tako jednostavno, dakle, šta je to sreća? Malo je bilo onih koji su mogli da odgovore na to pitanje. A još manje onih koji su bili u stanju da to izraze rečima. Istovremeno, svi su mogli da je osete i znali da prepoznaju kada su a kada nisu sretni. Neverovatno, zar ne? Istražujući aktivno došao sam do zaključka da je ova kratka reč kroz istoriju bila oduvek zagonetka i neotkriven fenomen. Došao sam do neke svoje definicije koju sam podelio na svome blogu ( kojeg prati kombinovano sa društvenim mrežama preko 100.000 ljudi raznih profila) i koja je izazvala veliku pažnju ali i zanimljive diskusije: „Sreća je poput vetra. Ne vidiš. Ali osetiš.“

Povezana vest:  PIANO CITY NOVI SAD 2019 od 5. do 8. septembra