Autor romana Tablet Marko Brakovic

NOVI ROMAN MARKA BRAKOVIĆA „TABLET“ PREDSTAVLJEN NA SAJMU KNJIGA

Psihoterapijski roman „Tablet“ autora Marka Brakovića, predstavljen je na jubilarnom 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ovo je drugi Brakovićev roman, a autor će svakodnevno tokom trajanja Sajma potpisivati knjigu i družiti se sa čitaocima.
„Tablet“ je svojevrstan triler koji se bavi temama farmakoindustrije i aferama koje se vezuju za proizvodnju i trgovinu lekovima, a cela priča je uklopljena u savremeni geopolitički kontekst. U romanu su opisane psihoterapijske seanse sa različitim tipovima ličnosti, a pisac otkriva i brojne tajne psihoterapijskog zanata. Glavni lik dela je Predrag Petrović, sredovečni psihoterapeut, čiji život doživljava dramatičan obrt nakon jedne patronažne posete i koktela na kom je promovisan medikament neuobičajenog dejstva. Delo se, kada su neki likovi i priče u pitanju, „oslanja“ na prethodni Brakovićev roman „Fejsbuk predator“, ali ne predstavlja njegov nastavak i može se čitati nezavisno od prvog romana.
„Nakon uspeha ‘Fejsbuk predatora’, poželeo sam da odem korak dalje i ‘zagazim’ u sferu geopolitike i farmakoindustrije. Želeo sam da čitaocima otkrijem neke tajne posla kojim se bavim, ali ujedno ih i ohrabrim da rade na sebi. ‘Tablet’ bih opisao kao geopolitički triler, ali i kao prikaz surove svakodnevice modernog doba u kojem živimo“, rekao je Marko Braković.
Recenzenti romana „Tablet“ su Maja Volk, umetnica i Aleksandar Radić, vojno-bezbednosni analitičar.

Povezana vest:  Dom omladine Beograda predstavio program za 2014. i rezultate rada u 2013. godini

O piscu:
Marko Braković rođen je 1978. godine u Beogradu. Diplomirao je na smeru Andragogija Filozofskog fakulteta u Beogradu nakon čega je specijalizirao psihoterapiju kojom se godinama profesionalno bavi. Autor je brojnih naučnih radova na temu promiskuiteta, seksualnih disfunkcija i partnerske psihoterapije, a čest je gost i sagovornik na brojnim tribinama i u časopisima, kako u Srbiji tako i u regionu. Prvi roman Marka Brakovića „Fejsbuk predator“ imao je već dva izdanja, a našao se među nominovanima za Ninovu nagradu. Brakovićev književni izraz je oslobođen metafora i fraza, jednostavan, i kao takav razumljiv svima. Osim psihoterapije kojom se bavi, Marko Braković je i aktivni profesionalni muzičar već 20 godina i iza sebe ima dva studijska albuma, nekoliko singlova i više od 600 koncerata i klupskih nastupa. Živi i radi u Beogradu.

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja karata za osmu Noć muzeja!