rukomet kzn hotel in

Perić: U Nemačkoj da uskladimo karakter pojedinaca i tima

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić poručio je danas da će ekipa pokušati na najbolji mogući način da iskoristi predstojeći turnir Superkup Nemačke i spremno dočeka prvenstvo Evrope u Poljskoj.
Srpski rukometaši će u okviru EHF nedelje od 6. do 8. novembra učestvovati na veoma jakom turniru u Nemačkoj i igrati protiv selekcija domaćina, Brazila i Slovenije.
-Ovaj turnir nam je poslednja provera pred završne pripreme za šampionat Evrope. Maksimalno ćemo iskoristiti ovo kratko vreme da realizujemo zajedničku viziju, odnosno da uskladimo karakter pojedinaca i tima – rekao je Perić na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „In“.
On nije želeo da prognozira eventualni plasman Srbije na EP, ali je rekao da „se niko ne priprema da bi tamo bio 10.“.
-Bio bih najzadovoljniji kada bismo u Poljskoj počeli šampionat pobedom. Onda bismo korak po korak krenuli u ostvarenje sna – rekao je Perić i dodao da je ponosan na momke predvođene Momirom Ilićem koji su ostvarili plasman na šampionat Evrope.
Perić je naglasio da je ovo završna faza u sklapanju mozaika tima pred EP.
-Možda sistem koji budemo primenjivali u napadu i odbrani neće biti najbolji, ali ako budemo verovali u njega sigurno će funkcionisati – rekao je selektor.
Kapiten Ivan Nikčević istakao je da je turnir u Nemačckoj izuzetno težak, jer se tri utakmice igraju u tri dana.
-Ipak, to je najbolji način da se za kratko vreme primene sve ideje selektora – rekao je on.
Rastko Stojković poručio je da je najvažnije da svi u timu do januara ostanu zdravi kako bi u Poljskoj krenuli „stazom uspeha“.
-Važno je da svi imamo isti cilj i da se i posle Nemačke opet okupimo u istom sastavu.
Žarko Šešum je nagasio da mu je drago što je Nemačcka izabrala Srbiju da učestvuje u Superkupu.
-Biće ovo težak turnir, a domaćin je motivisan da ga osvoji. Zato mi je drago što su baš nas pozvali da učestvujemo na tom takmičenju – rekao je Šešum.
Šampionat Evrope u Poljskoj održaće se od 15. do 31. januara,a Srbija će igrati u A grupi sa selekcijama domaćina, Francuske i Makedonije.

Povezana vest:  Bošković: Znamo šta je potrebno da osvojimo medalju