slavna-florens

50. izvođenje predstave „Slavna Florens“

Predstava „Slavna Florens“ Pitera Kviltera, u režiji Đurđe Tešić, biće po 50. put, izvedena sutra uveče u Ateljeu 212 na sceni „Petar Kralj“, saopšteno je iz tog teatra.
„Slavna Florens“ je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je 1940-tih u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija.
Poznata po bolnom odsustvu talenta i istovremenoj odlučnosti da ga neprestano pokazuje, Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva.
Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert tog soprana bez trunke sluha uvek se tražila karta više.
Operska pevačica bez sluha i ekscentrična kreštalica, uvek kostimirana, duhovita i harizmatična, pružala je puno zabave i postala prava atrakcija.
Ali, iza komične operske dive, predstava otkriva slojeve tople ljudske priče i emotivna stremljenja žene čiji su ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su postali jači od nedostatka talenta i koja poseduje zadivljujuću, bezazlenu veru u lepotu i umetnost, dodaje se u saopštenju.
Ta ljubav prema muzici, samouverenost i ushićenje delovalo je i tada, a deluje i sada zarazno na publiku.
U predstavi igraju Gorica Popović (Florens Dženkins), Tamara Dragičević i Ivan Mihailović.

Povezana vest:  Ivana Ivković, Marina Marković i Hana Štipl u fokusu online platforme „Na drugi pogled” tokom aprila