Iva Ikon - 2

Festival umetničke muzike BUNT predstavlja: IVA IKON I GOSPEL HOR I BEND

U četvrtak 5. novembra u 21.30h, publika u Mikser House-u će imati priliku da, u okviru trećeg po redu festival umetničke muzike BUNT, čuje Ivu Ikon (klavir i glas), njapre solo, sa nekoliko autorskih kompozicija i obrada, a potom će moći da oseti moć, emociju i ritmove gospel muzike pošto joj se priključi njen hor i bend.

Veliki deo muzike koju slušamo danas vuče korene iz gospela, izvorne muzike afro-američkih robova, koja predstavlja veru u bolje sutra, želju za slobodom i pobedu ljubavi. Gospel odiše emocijama i vrlo je zahtevna za izvođenje jer pored virtuoznosti soliste podrazumeva i izraženu duhovnost i empatiju.

Povezana vest:  Sting sutra u Areni svira svoje pesme u simfonijskoj obradi

Iva Ikon je pevačica, pijanistkinja i kantautorka koja je okupila beogradske profesionalne muzičare ujedinjene ljubavlju prema duhovnoj gospel muzici koju će nam prikazati u četvrtak, 5. novembra, repertoarom koji će sadržati tradicionalnu gospel muziku, ali i savremena gospel ostvarenja.

Iva Ikon je diplomirala je klasičan klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i na Hochschule fuer Musik u Minhenu. Studirala je i džez i gospel pevanje. Gospel muzika bila je sastavni deo njenog života od rane mladosti, a najveći uticaj su na nju su imali muzičari Stevie Wonder, Aretha Franklin i Whitney Houston. Pevala je solo i kao prateći vokal mnogim internacionalnim zvezdama. Bila je pod ugovorom sa EMI Classics sa grupom WILD gde je svirala i bila jedini vokal.

Povezana vest:  Harry Styles: Nije bitno da je li moja devojka slavna ili ne

Uz Ivu Ikon će 5. novembra nastupiti bend u sastavu: Vojno Dizdar (klavijature), Vladimir Čukić (bas gitara), Dario Janošević (bubanj), kao i hor koji čine Radmila Knežević (sopran), Jadranka Dabić (sopran), Bojana Grče (alt), Petra Leona Matisa (alt), Jovan Antić (tenor), Antonije Zagrađanin (tenor), Đorđe Pradal (bariton).

Ulaznice za koncert su 500 dinara i mogu se nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa, dok će na ulazu biti 700 dinara.

Povezana vest:  Dženifer Lopez piše memoare