krilata-deca

„Krilata deca“ Srđana Dragojevića od četvrtka u knjižarama

Reditelj Srđan Dragojević premijerno je na upravo završenom Sajmu knjiga predstavio slikovnicu „Krilata deca“, poetsku priču o planeti Re, svevremenu priču o ciklusu života.

Na planeti Re deca se rađaju sa krilima. Ali kad uđu u pubertet, kao mala Ec, krila im otpadaju. Šta se onda zbiva?

„Krilata deca“ su zanosna i duhovita priča o odrastanju i sazrevanju, saga o životu koji traje i koji želi da traje, bajka o ljubavi prema porodici i zajedništvu.

Povezana vest:  Film kao inspiracija za projekat "Pravac Slavica"

Knjigu je ilustrovao Aleksandar Zolotić, jedan od najboljih ilustratora u Srbiji, a objavljena je u okviru nove Lagunine edicije „Gnezdo“ koja obuhvata romane domaćih autora i ilustratora i otvara nove vidike književnosti za decu.

Srđan Dragojević (Beograd, 1963) rođen je u SFRJ. Po obrazovanju je klinički psiholog i reditelj. Snimio je filmove Mi nismo anđeli (1992), Dva sata kvalitetnog TV programa (1994), Lepa sela lepo gore (1996), Rane (1998), Mi nismo anđeli 2 (2005), Sveti Georgije ubiva aždahu (2009), Parada (2011), Atomski zdesna (2014). Objavio je knjigu Rane & dve priče za novu deceniju (2010). Osim toga, izdao je i tri zbirke pesama, a za Knjigu akcione poezije 1986. dobio je nagradu „Branko Radičević“. Živi u Beogradu.

Povezana vest:  Premijera baleta „So zemlje“ 28. marta u Bioskopu Balkan

Aleksandar Zolotić se bavi ilustracijom, animacijom, u najavi je i strip, a između svega toga, kad je umetnost u pitanju, zvekne i udaraljke koje svira kao deo eksperimentalnog sastava BICIKL. Njegove ilustracije dospevaju u knjige za decu, a nedavno i u humanitarno-aktivistički časopis LiceUlice. Trenutno priprema i svoj prvi kratki animirani film zasnovan na elementima serije ilustracija iz „Korporativnog pandemonijuma“. Više o Aleksandru i njegovom radu možete naći na behance.net/aleksandarzolotic i sketchbooka.blogspot.com

Povezana vest:  Dve najznačajnije evropske književne nagrade u Laguni