Predstavljen roman Legenda o neosvojivom gradu

Predstavljen roman „Legenda o neosvojivom gradu“

„Legenda o neosvojivom gradu“ Gordane Maletić je roman o drevnom gradu Bogdani u kome je sve cvetalo i gde se dobro živelo.

Grad je magičnom snagom privlačio doseljenike, prilagođavao ih sebi i pretvarao u vredne i zadovoljne ljude – sve dok se pred njegovim zidinama nije našao osvajač Demonaj. Kako se opsada bude pretvarala u sukob magije i nauke tako će se Bogdana naći u iskušenjima kojima se njene zidine ne mogu odupreti a stanovnici sučeliti sa odlukama čije posledice možda i ne smeju da prihvate.

Povezana vest:  "Evro-Đunti" objavio još jedan odličan krimi roman

Na promociji u Delfi Caféu u utorak, 17. novembra o ovom sjajnom romanu za mlade govorili su književnik Raša Popov, književnica Vesna Aleksić i autorka.

Raša Popov je pre svega istakao da ovaj roman prevazilazi okvire literature za mlade i da treba da ga čitaju i odrasli. Napravio je i paralelu sa aktuelnim zbivanjima u Parizu kada Demonaj šalje plaćenike i uhode u Bogdanu, koji će upoznati čudesni grad postajući i sami deo njegovog života.

Povezana vest:  Nežan i dirljiv roman velike lepote o suštinskoj težnji za ljubavlju - "Poljupci" Manuela Vilasa u prodaji

Vesna Aleksić je čitajući roman bila fascinirana bogatstvom likova i maštovitošću autorke i istakla da je roman pročitala u dahu.

Autorka romana Gordana Maletić je istakla da ju je pisanje romana mnogo namučilo i da je bio potreban ozbiljan književni rad da bi se dobila ovakva priča.
„Smatrala sam da je kratka forma suviše uska za sve ono što sam želela da ispričam, naročito ako imamo u vidu brojnu simboliku koja je deo romana.“

Povezana vest:  Predstava „Es un no parar“ u fokusu drugog dana 16. Kondenza

Specijalni gosti na promociji bili su učenici Osnovne škole „Nikola Tesla“ koji su svojim zapažanjima o romanu Gordane Maletić pokazali da stasavaju u ozbiljne čitaoce.

Promociju je zasladila kompanija Bambi novim krem-bananicama.