Lulu Alban Berg

Prenos opere „Lulu“ u bioskopu „Sinepleks“

Direktan prenos opere „Lulu“ kompozitora Albana Berga iz Metropolitena zakazan je za 21. novembar u bioskopu „Sinepleks“ (TC Ušće).
Vilijam Kentridž vraća se u Metropoliten sa svojom novom produkcijom, nakon senzacionalne premijere opere „Nos“ 2010. godine.
Taj inventivni vizualni umetnik potpisuje režiju Bergovog šokantnog ostvarenja o seksualno neodoljivoj mladoj ženi čije je razuzdano ponašanje uzrok propasti svih koji padnu pod njene čini.
Džejms Livajn diriguje jednom od opera sa kojom ga identifikuju – predvodio je 30 izvođenja tog dela, uključujući i premijeru u Metu 1977. godine.
Marlis Petersen će se po drugi put predstaviti u glavnoj ulozi, Suzan Grejem kao grofica Gešvic, jedna od najvećih obožavateljki Lulu, dok Daniel Brena, Pol Gruvs, Džon Ruter i Franc Grundeber tumače uloge nekolicine udvarača, koji su očarani lepotom Lulu.
U nastavku sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu „Sinepleks“, ljubitelji opere će moći da uživaju u snimku Mocartove „Čarobne frule“ u čast desetogodišnjice direktnih prenosa, dok u novoj godini „led probija“ Pučinijeva opera „Turandot“, zakazana za 30. januar.
Karte su u prodaji po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom četiri ili više karata ostvaruje se pravo na sniženu cenu karte od 1.000 dinara za sezonu 2015/2016.

Povezana vest:  Spremite se, stiže novi Bakman!