Nemanja Belej 2

Violinista Nemanja Belej u ciklusu koncerta u Guarneriusu uz podršku kompanije Nelt

U okviru pete sezone ciklusa koncerata pod nazivom „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ uz podršku kompanije NELT treću godinu za redom, beogradskoj publici će se predstaviti najbolji studenti sa katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. U subotu 12. decembra, nastupiće mladi violinista Nemanja Belej uz pratnju pijaniste Andrije Mamutovića a na programu će biti dela Betovena, Paganinija, Franka i Isaja. Koncert počinje u 20 časova a ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Od autorke Đine Lamane stiže nam idealna knjiga za odmor – Opasno krive

Ciklus koncerata će do kraja ove godine kroz ukupno 6 nastupa promovisati 12 mladih muzičara, koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i višestruko nagrađivani u zemlji i inostranstvu.

Nemanja Belej svira violinu od šeste godine. Student je master studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Marije Jokanović i dobitnik je brojnih priznanja na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Andrija Mamutović je student prve godine doktorskih studija u klasi profesora Aleksandra Serdara.

Povezana vest:  Održana promocija knjige "Čaj od šljiva" Lazara Džamića

Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata, sa željom da kroz tradicionalnu seriju nastupa pruže najboljim studentima osnovnih, master i doktorskih studija, priliku da se samostalno, kroz solistički resital predstave publici. U prethodna tri izdanja, ciklus je ugostio 39 mladih talenata, sa katedre za klavir, solo pevanje, gudačke i duvačke instrumente.

Povezana vest:  Sokratovski dijalog između dva zanimljiva hominida - "Sapijens razgovara sa neandertalcem"

U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji.