Utvara

„Utvara“ Ju Nesbe stigla u naše knjižare

Sve ljubitelje kriminalističkih romana posebno one koji nestrpljivo iščekuju svaki Nesbeov roman obradovaće vest da će se u Noći knjige pojaviti noviroman iz serijalao Hariju Huleu, problematičnom i genijalnom inspektoru. Roman „Utvara“ kritičari su ocenili kao najrealističniji roman u serijalu, a verovatno i najmračniji.

Kada se Hari Hule preselio u Hongkong, mislio je da zauvek ostavlja za sobom sve traume, kao i karijeru u policiji. Ali sada se desilo nešto nezamislivo: Oleg, dečak koji je odrastao uz Harija, uhapšen je zbog ubistva. Ne verujući u to, Hari se vraća kući da pronađe pravog počinioca.

Povezana vest:  Pikaso, Dali, Miro, Tapies u "New Moment"-u

Iako više ne radi u policiji, Hari samostalno istražuje promet narkotika na ulicama rodnog grada kojima hara jedna sasvim nova droga. Harija čekaju iznenađenja na svakom koraku, a istraga jednog naoko tipičnog narkomanskog ubistva poprima razmere koje nije unapred predvideo. Skoro svi tragovi vode u istom smeru: naviše.

Pored svega, u ovoj dosad najličnijoj istrazi Hari se mora suočiti sa svojom prošlošću i potresnim istinama o Olegu i sebi.

Povezana vest:  Uvodni program projekta Čačak – Nacionalna prestonica kulture 2023. godine: izložba KOLEKCIJA KAO OGLEDALO u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ Čačak

JuNesbejenajpopularnijievropskisavremenipisactrilera, dobitnikjebrojnihnagrada, kritičarigahvaledajeproširio žanrovskeokviremodernogkriminalističkogromanaiističunjegoveknjiževnekvalitete. Njegove knjige objavljuju se u više od četrdeset zemalja.

Međunarodni uspeh je doživeo zahvaljujući svom originalnom i veoma uverljivom protagonisti, inspektoru Hariju Huleu, pravom antiheroju, koga je nemoguće ne voleti. Njegov bestseler roman „Lovci na glave“ je ekranizovan a roman „Crvendać“je 2004. proglašen „najboljim norveškim kriminalističkim romanom svih vremena“ u velikoj anketi državne televizije.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Rine Vukobratović - Haiku delići života 8. decembra u velikoj galeriji Kc GRAD

Roman „Utvara“ možete pronaći od petka, 18. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.