Joanne Rowling

Rouling pozdravila izbor crne glumice za ulogu Hermionu

Autorka sage o Hariju Poteru, Džoana Rouling, pozdravila je danas izbor crne glumice za ulogu vesstice Hermione Grendžer, u novoj pozorissnoj predstavi zasnovanoj na priči o slavnom čarobnjaku.
Producenti predstave „Hari Poter i ukleto dete“, koja će početi da se prikazuje od juna 2016, saopsstili su da će glumica Noma Dumezveni, poreklom iz Svazilenda, igrati ulogu koja je proslavila Emu Votson.
Rouling je podržala njen izbor u poruci na Tviteru: „Smeđe oči, kovrdžava kosa i izuzetno inteligentna, bela koža se nigde ne spominje. Rouling obožava crnu Hermionu“.
Među korisnicima ove drusstvene mreže bilo je, međutim, i onih kojima se kasting predstave, posebno kada je reč o Hermioni, nije dopao.
Sa sajta MuggleNet.com, najpopularnijeg mesta okupljanja fanova Harija Potera na internetu, ubrzo im je stigao odgovor: „Ljudi koji se bune zbog Hermionine boje kože u fiktivnom svetu u kom likovi jassu metle i izazivaju gravitaciju, to je zaista ludo“.
Noma Dumezveni je dobitnica prestižne pozorissne nagrade Lorens Olivije. Glumila je i u popularnim britanskim TV serijama „Shameless“, „Doctor Who“ i „Eastenders“.
Autor predstave „Hari Poter i ukleto dete“, koja će se prikazivati u Palas teatru, na londonskom Vest Endu, jeste britanski scenarista i dramaturg Džek Torn.
Fokusirana na Harija i njegovog mlađeg sina, Albusa, radnja ove pozorissne drame je smesstena 19 godina od poslednjeg zapleta romana „Hari Poter i relikvije smrti“.
I dok se Hari bori s prosslossću koja ga i dalje proganja, njegov sin Albus mora da se nosi sa porodičnim nasleđem koje shvata kao teret. U večitom prepletanju prosslosti i sadassnjosti, otac i sin spoznaju neugodnu istinu: da se ono najmračnije ponekad javlja tamo gde ga najmanje očekujemo.
Pored Nome Dumezveni, u predstavi igraju i Džejmi Parker kao Hari Poter i Pol Tornli kao Ron Vizli.

Povezana vest:  „Konstantinovo raskršće" i u Švajcarskoj