Klaustrofobicna-komedija proba

Sutra premijera „Klaustrofobične komedije“ u Zvezdari

Predstava „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića, biće premijerno izvedena sutra u Zvezdara teatru.
Kovačević je komad napisao 1986. godine kada je Savu odžačara igrao Bata Stojković, dok je ovoga puta ta uloga poverena Ljubomiru Bandoviću.
Bajić i Kovačević su se složili na nedavno održanoj konferenciji za novinare, da se od osamdesetih godina do danas nije mnogo promenilo osećanje klaustrofobije.
„Onda je bila više komedija, danas je komedija naše klaustrofobije i važnih stvari u životu koje su nestale, jer smo okrenuti uglavnom samo meterijalnom, a zaboravljamo na dobrotu i ljude koji daju smisao našem životu“, ocenio je reditelj.
Bajić je rekao da je autorski tim zadržao predstavu u onom vremenu, ali da će se u replikama prepoznati iste muke, samo što „30 puta više bole, jer je prošlo 30 godina“.
„To je predstava o pozorištu, umetnosti i politici. Ova predstava želi da bude kritična, ali i da pokaže dobrog čoveka“, istakao je Bajić.
U podeli su Nevena Ristić, Marko Janketić, Zoran Cvijanović, Slavko Štimac, Jovana Stojiljković, Igor Grabovica, Vanja Janketić.
Scenograf je Milenko Jeremić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor Vladimir Marković, koreograf Milan Gromilić.

Povezana vest:  PREMIJERA PREDSTAVE ZA DECU „MALA ŠKOLA ROKENROLA"

PHOTO: Zvezdara teatar