novogodisnji koncert gvarnerius 2015

Novogodišnji koncert sutra u Gvarneriusu

Novogodišnji koncert pod nazivom „Veče muzike Baha i Hendla“ biće održan sutra u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“.
Na koncertu će nastupiti talentovani mladi umetnici Lidija Jovanović (alt), Jana Momirović (sopran), Mia Kovačević (violina) i Dušan Toroman (klavir).
Lidija Jovanović rođena je 1985. godine u Beogradu. Klavir je počela da uči u sedmoj godini.
Po završenoj srednjoj muzičkoj školi u klasi Olge Bauer i studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Ljiljane Vukelje nastavila je master studije klavira u Švajcarskoj i uporedo počela da uči solo pevanje.
Posle završenih osnovnih studija solo pevanja, 2014. je postala član Švajcarskog operskoj studija. Trenutno je student master studija u Ženevi u klasi Natali Štuzman.
Jana Momirović rođena je 1989. godine u Beogradu. Svoje muzičko obrazovanje započela je u nižoj muzičkoj školi u Svilajncu, na odseku za klavir.
U Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ završila je nižu i srednju muzičku školu na odseku za solo pevanje u klasi profesorke Ane Jovanović i muzičku gimnaziju na odesku za klavir u klasi profesorke Tanje Jablanović.
Završila je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, 2012. je upisala solo pevanje na Fakultetu umetnosti u Nišu.
Od 2013. je član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, a od 2014. student je konzervatorijuma u Beču.
Mia Kovačević rođena je 1985. u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2008. u klasi prof. Milutina Kosanovića i iste godine nastavila master studije u Italiji i usavršava se na Kraljevskom konzervatorijumu u Belgiji.
Bila je član raznih orkestara u Italiji i Belgiji, a od 2011. je u sastavu beogradskog ansambla „Metamorphosis“.
Trenutno je student doktorskih naučnih studija menadžmenta kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
Dušan Toroman je rođen u Čačku, gde je počeo da uči klavir sa deset godina.
Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Aleksandra Šandorova, nakon čega je specijalizovao interpretaciju muzike 18. i 19. veka na originalnim instrumentima pri akademiji „Incontri col Maestro“ u Imoli.
Angažovan je kao klavirski saradnik na Katedri za solo pevanje Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Povezana vest:  Održana promocija romana „Islednik“ u Beču