Urmin M. koncerti kolarac

Hornista Urmin Majstorović sutra na Kolarcu

Dobitnik nagrade „ArtLink – Sosijete Ženeral“, najperspektivniji mladi muzičar u 2015. godini, hornista Urmin Nes Majstorović održaće sutra koncert u Kolarčevoj zadužbini.
Mladi laureat će nastupiti zajedno sa svojim gostima na 10. tradicionalnom novogodišnjem koncertu u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koji organizuju Centar za muziku Kolarčeve zadužbine i ArtLink.
Gosti će biti dobitnici nagrade iz prethodnih godina, istaknuti mladi umetnici – violinista David Horvat i čelistkinja Irena Josifoska, pijanista Uki Ovaskainen i drugi.
Publika će imati priliku da čuje Mocartov Kvintet za violinu, dve viole, čelo i hornu, kao i dela Rahmanjinova, Glijera, Čajkovskog.
Urmin Nes Majstorović rođen je 1998. u Beogradu kao najmlađe od četvoro dece, a svi su uspešni profesionalni muzičari.
Od svoje pete godine svira violinu, od sedme klavir, a od jedanaeste hornu.
Majstorović je student prve godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na instrumentu horna, u klasi profesora Nenada Vasića, a nastavio je i veoma uspešnu saradnju sa profesorom Igorom Lazićem pod čijim mentorstvom od početka svira taj instrument.
Laureat je mnogih takmičenja svirajući kao solista i u kamernim sastavima. Od najmlađeg uzrasta svirao je u orkestrima – najpre violinu u Filharmoniji mladih „Borislav Pašćan“ i u Beogradskoj dečjoj filharmoniji. Član je i Beogradskih mladih simfoničara.
Svirao je u Evropskom omladinskom orkestru Igora Koretija. Od ove godine je član i Novog simfonijskog orkestra Makris, Nove beogradske opere, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Orkestra koji je nastupao na festivalu saksofona, orkestra koji je okupio Aleksandar Sedlar.
Nagradu umetničke asocijacije „ArtLink“ za najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji do sada su dobili violinisti Stanko Madić, Una Stanić i Natalija Isaković, pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović, čelisti Nemanja Stanković i Irena Josifoska, gitarista Vojin Kocić i drugi.

Povezana vest:  Noć knjige – 10. juna od 18 do 24 sata