boricic CEV 20151017-084647

Boričić: Jedna od najuspešnijih godina za Odbojkaški savez Srbije

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić rekao je za agenciju Beta da je 2015. godina bila jedna od najuspešnijih za tu organizaciju i dodao da bi izuzetno voleo da se i muška reprezentacija plasira na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
-Godina 2015. je jedna od uspešnijih za nas. Ženska reprezentacija je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima, a najsjajnije i najvažnije je srebro sa Svetskog kupa, kada smo izborili i plasman na Olimpijske igre – rekao je Boričić medijima.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u 2015. godini osvojila bronzanu medalju na prvim Evropskim igrama u Bakuu, srebnu medalju na Svetskom kupu u Japanu i bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji.
Boričić je rekao da ga je srebrna medalja muške reprezentacije u Svetskoj ligi izuzetno obradovala.
-Muška selekcija je osvajajnjem srebrne medalje u Svetskoj ligi obradovala sve izuzetno, a i donela je mnogo pozitivne enrgije, međutim, te energije nije bilo na Evropskom prvenstvu… Ipak, ne možemo mnogo da im zamerimo, izgubili su u četvrtifnalu od prvaka Evrope – Francuske – rekao je Boričić.
On je dodao bi izuzetno voleo da se odbojkaška reprezentacije Srbije plasira na Igre u Riju.
-Januar je veliki izazov za našu seniorsku ekipu. Ova godina počinje njihovim kvalifikacionim turnirom na kom će igrati protiv prvaka sveta Poljske i trećeplasiranom selekcijom, domaćinom turinra Nemačkom. Biće izuzetno teško. Verujem da će dati sve od sebe, ali ne znam za koliko je to dovoljno u ovom trenutku – rekao je Boričić.
Prvi čovek OSS je podsetio da odbojkaška reprezentacija nijednom nije propustila Olimpijske igre od 1996. godine, a da su na Igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. učestvovale i muška i ženska selekcija.
-Verujem da će ženska reprezentacija Srbije osvojiti medalju na Igrama u Riju. Da ne verujem ne bih pričao tako glasno o tome. Jednostavno, morate biti svesni koliko vredite i u kom trenutku. Svi se potajno nadaju tome, a sada se to polako menja, počeli su da pričaju o tome… I da ne osvojimo, a damo sve od sebe, ;neće biti katastrofa, jer je ipak ovo sport… – kazao je 67-godišnji Boričić.
On je u oktobru 2015. godine izabran za prvog čoveka Evropske odbojkaške unije (CEV).
-Napravio sam jedan sjajan tim ljudi, koji sve najveće federacije Evrope podržavaju. Nadam se da će Srbija dobiti zaštitiu i priznanje za sve ono što se radi ovde, ako ne i veću podršku – rekao je Boričić.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA,Dva boda za Srbiju protiv Portugalije