brainbox

Od srede u prodaji tri nove edukativne igre Brain Box

U svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs od srede, 6. januara u prodaji će se naći tri nove mozgalice za decu.

Mozgalice su edukativnog karaktera a osmišljene su tako da deca uz njih lako i uz zabavu uče, vežbajući pritom kroz igru memoriju i opažanje – sposobnosti ključne za razvoj. Sadrže od 56 do 70 kartica, 1 karticu s pravilima, 1 peščani sat i 1 kockicu.
 
Ovo su kreativne igre koje potiču iz etičkih izvora i prave se od materijala koji su reciklirani i mogu se reciklirati.
 
Mozgalice su brze i zabavne igre memorije koje ne zahtevaju nikakve olovke, papir, niti sto! Ove desetominutne igre su veoma zabavne i sadrže fascinantne činjenice o nauci, životu na farmi i ponešto o najpoznatijim gradovima sveta. Igre su edukativne i savršene za porodice i grupe prijatelja, gde god da su.
 
Cilj igre: sakupi što više kartica za deset minuta.
 
Igrači će morati 10 sekundi da posmatraju karticu pre nego što im se postavi pitanje sa poleđine, koje su izabrali bacanjem kockice. Ako odgovori tačno, igrač zadržava karticu, ako ne, kartica mora biti vraćena u kutiju. Igrač sa najviše kartica posle 10 minuta je pobednik.

Povezana vest:  Vođenje na neviđeno ponovo u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

NA FARMI

U ovoj mozgalici deca se upoznaju sa farmom. Igra je zamišljena da se roditelji igraju s decom. Deca će kroz igru vežbati memoriju i opažanje. Na svakoj kartici prikazani su različiti aspekti života na farmi, uključujući i životinje, zgrade, vozila i useve. Hajdemo da farmu da vidimo šta ćemo tamo naći! Ova mozgalica namenjena je starijima od 4 godine.

Povezana vest:  UMETNOST NA OTVORENOM - ADA ART od 15.-30. avgusta na Adi Ciganliji

NAUKA

Nauka je vrlo zanimljiva, a ova sjajna mozgalica pomoći će deci da utvrde najvažnije naučne pojmove i da vežbaju opažanje i pamćenje. Svaka kartica pokriva važne naučne teme i pojmove kao što su to životni ciklus, svetlost, biljke i životinje, ljudsko telo, magneti i materijali. Igru je osmislio iskusan učitelj, mogu je igrati deca različitog nivoa znanja i veoma je zabavna! Ova mozgalica namenjena je starijima od 7 godina.

Povezana vest:  Nova knjiga „Osmeh za svaki dan" Jelice Greganović u prodaji od 27. aprila

GRADOVI SVETA

Deca će kroz mozgalicu vežbati memoriju i opažanje i naučiti ponešto o najpoznatijim gradovima sveta. Na svakoj kartici prikazane su slike, jela, ljudi i činjenice o gradovima širom sveta. U kom gradu ćeš naći Bosforski most, koji povezuje Evropu i Aziju? U kom ćeš se popeti žičarom na Stonu planinu? A gde ćeš posetiti Špansku školu jahanja? Ova mozgalica namenjena je starijima od 8 godina.