gvardiola opsuetn

Gvardiola: Želim da treniram klub iz engleske Premijer lige

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da nije produžio ugovor sa tim fudbalskim klubom pošto želi da radi u engleskoj Premijer ligi.
-Jednostavan je razlog zbog kojeg nisam produžio ugovor sa Bajernom. Želim da radim u Premijer ligi. Još nisam odlučio u kom klubu ću raditi. Imam priliku da radim u Engleskoj, mislim da sam u pravim godinama i da je to pravi potez za mene – rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare, preneli su britanski mediji.
-Veoma sam srećan i zahvalan Bajernu što je imao poverenje u mene, ali potreban mi je novi izazov – dodao je on.
Mediji su prethodnih dana spekulisali da će 44-godišnji Gvardiola preuzeti Mančester junajted, ali pominjali su se još Čelsi i Mančester siti.
-Želim da vidim nove stadione, gradove i restorane. Tri godine je dovoljno u jednom klubu, ja nisam trener koji će ostati 30 godina – rekao je bivši trener Barselone.
Gvardiolu će u Bajernu od sledeće sezone zameniti italijanski trener Karlo Ančeloti.
-Treneri dolaze i odlaze ali mislim da je Ančeloti savršen za klub. Želim mu sve najbolje. Ekipa je osvajala trofeje sa Jupom Hajnkesom i sa mnom i verujem da će biti uspešna i sa Ančelotijem. Dobro je što je već izabran moj naslednik – rekao je španski trener.
Gvardiola je dodao da želi da osvoji Ligu šampiona sa Bajernom ove sezone, ali da to neće biti lako.

Povezana vest:  Remi Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida