Bekim-Serjanovic-06crop

Pisac Bekim Sejranović u Beogradu 21. januara

Pisac Bekim Sejranović, čiji je novi roman „Tvoj sin, Huckleberry Finn“ nedavno objavila izdavačka kuća „Booka“, boraviće 21. januara u Beogradu, najavio je danas izdavač.
Sejranović će u knjižari „Beopolis“ od 18 do 19 časova potpisivati svoju novu knjigu, koja je za samo par meseci postala veliki regionalni hit i među najprodavanijim naslovima u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji.
To je roman o potrazi za sopstvenim identitetom, o odrastanju, odnosno odbijanju da se odraste, roman o odnosu oca i sina, ljubavni roman i na kraju roman o drogiranju i borbi sa zavisnošću.
Nakon uspeha njegovih prethodnih romana „Nigđe, niotkuda“, „Ljepši kraj“ i „Sandale“, ovim delom Sejranović se etablirao kao jedan od vodećih postjugoslovenskih pisaca, istakao je izdavač.
Bekim Sejranović je rođen u Brčkom 1972. godine. Studirao je na riječkom Pomorskom fakultetu, no odustaje od sna da postane pomorac, te na tamošnjem Filozofskom fakultetu počinje da studira kroatistiku i komparativnu književnost.
Godine 1993. preselio se u Oslo, na čijem je Istorijsko-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslovensku književnost.
Na istom fakultetu je od 2001. do 2006. radio kao lektor i predavao južnoslovenske književnosti, jezike i prevođenje. Istovremeno radi kao sudski tumač i književni prevodilac, predaje norveški za strance, te piše i objavljuje prozu.
Za roman „Nigđe, niotkuda“ 2009. je dobio nagradu „Meša Selimović“ za najbolji roman objavljen na području Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Od 2011. do 2014. živeo je u Ljubljani, a od maja živi i radi u Zagrebu.

Povezana vest:  Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije u Kragujevcu