lineup partners media2

WIZ KHALIFA NASTUPIĆE NA PETOM IZDANJU FRESH ISLAND FESTIVALA

Najveća svetska hip-hop zvezda i jedno od najznačajnijih muzičkih imena današnjice Wiz Khalifa nastupiće po prvi put na ovim prostorima u utorak, 12. jula na glavnoj pozornici Fresh Island Festivala u klubu Papaya! Wiz Khalifa dolazi u Hrvatsku u vrhuncu svoje popularnosti, nakon što je ove godine pokorio svetske top liste sa pesmom „See You Again“ iz filma „Furious7“, te ujedno izjednačio Eminemov rekord od 12 nedelja na prvom mestu američke top liste. Ista pjesma dostigla je vrtoglave brojke od 1,2 milijarde pregleda na YouTube i tako postala najgledaniji video 2015. godine i jedan od tri najgledanija spota svih vremena!
Wiz Khalifa jedan je od glavnih izvođača ovogodišnjeg Fresh Island Festivala, a popisu zveda pridružiće se i novi miljenik Kanyea Westa, Ty Dolla $ign, te jedan od najtalovanijih producenata američke underground scene, Statik Selektah. Dj Premier, proglašen više puta za najboljeg hip-hop producenta svih vremena prema magazinima Vibe i Source, poznat po saradnjama sa Dr.Dreom, Snoop Doggom, Jay Z-jem, Kanyeom Westom i Nasom – odvrtiće svoj klasik dj set premijerno ove godine na festivalu. Na tri pozornice petog izdanja Fresh Island Festivala nastupiće i britanska grime zvezda Logan Sama te Shakka koji je dva puta nominovan za britansku nagradu Mobo Awards. Poznati radijski voditelj Tim Westwood, začetnik britanske hip-hop scene, vraća se ponovno na Fresh Island Festival, čiji je prošlogodišnji dj nastup proglašen najboljim partyijem Festivala. Ovo je tek prvi talasnajava festivalskih izvođača kojeg predvodi mega uspšeni Wiz Khalifa. Fresh Island naporno radi na tome da svoju petu, jubilarnu godišnjicu učini najspektakularnijom do sad i vrednom posebnog pamćenja. Vrativši se na „mesto zločina“, očaravajuću pašku plažu Zrće, posetitelji će doživeti Hip-Hop, Grime i R&B nastupe koji se ne propuštaju, dok će posetitelji tokom dana moći da uživaju u unikatnoj zabavi i partyijima na brodovima, bazenima klubova te ekskluzivnim VIP partyijima paških vila. Trodnevne festivalske karte mogu se kupiti po vrlo pristupačnoj ceni od 190 kn putem službene web stranice festivala.

Povezana vest:  Putin ipak telefonirao Eltonu Džonu i obećao mu sastanak

Wiz Khalifa o svom dolasku
-O Hrvatskoj sam čuo puno odličnih stvari od svojih kolega. Na Pagu ću ostat nekoliko dana jer mi se čini kao idealno mesto za odmor od mnogobrojnih obaveza, a nastup na Fresh island Festivalu biti će moj najopušteniji nastup u sklopu evropske turneje.
Stekavši zasluženu reputaciju jednog od najboljih i najposebnijih evropskih festivala, Fresh Island će još jednom srdačno dočekati hljade posetitelja iz preko 40 zemalja na idiličnom morskom predelu plaže Zrće, koji će kroz tri dana nazočiti nekim od najvećih internacionalnih i underground talenata Hip-Hopa, R&B-ja i Grimea. Festival je prošle godine uvršten u kategoriju „Najboljih Festivala van Velike Britanije“ u sklopu prestižnih „UK Awards“ koja okuplja najznačajnije čimbenike britanske muzičke scene.
Podsetimo da je prošle godine na festivalu snimljen i video spot za hvaljenu pesmu „Beautiful Life“ koju izvode američki hip hop artisti Action Bronson, Joey Bada$$ I Statik Selektah. Spot je ujedno iskorišten u promotivne svrhe Festivala i destinacije Paga na svetskim tržištima kojeg je do sad pogledalo preko 570 000 ljudi.
Po izuzetno povoljnoj ceni za domaću publiku od samo 190 kn za regularnu trodnevnu festivalsku kartu, Fresh Island nije samo idealno letnje utočište zabave i muzike, već i odličan odnos vrednosti i cene.
Festivalske karte mogu se kupiti na službenoj stranici festivala Fresh Island.

Povezana vest:  Marriages u Beogradu 25. aprila