egon glumci foto

Premijera predstave „Čovek, zver i vrlina“ 20. februara

Komedija „Čovek, zver i vrlina“ Luiđija Pirandela, u režiji Egona Savina, biće premijerno izvedena 20. februara u Beogradskom dramskom pozorištu, kao deo obeležavanja Dana tog teatra, najavljeno je na sajtu pozorišta.
Komad italijanskog nobelovca i jednog od najpoznatijih dramskih pisaca prve polovine 20. veka Luiđija Pirandela „Čovek, zver i vrlina“ (aplogija u tri čina), nastao je u osvit fašističkog pokreta u Italiji, 1919.
To je komedija o grešnoj ljudskoj prirodi i posledicama njenog poricanja, o posledicama koje komplikuju, inače, jednostavne živote.
Od svog nastanka do danas uspešno se izvodio u mnogim pozorištima širom sveta. Zbog stalne aktuelnosti teme kojom se bavi, vešto predstavljene kroz naizgled jednostavnu priču, ovaj komad zasluženo je dobio status klasika.
Godine 1961. igran je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, tada Savremenog pozorišta, u režiji Milenka Maričića.
Ovoga puta publici će biti predstavljen u postavci jednog od naših najnagrađivanijih reditelja – Egona Savina, kome je ovo šesta režija na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.
Savin potpisuje i adaptaciju i izbor muzike, scenograf je Vesna Popović, kostimograf Jelena Stokuća, a za scenski govor zadužena je dr. Ljiljana Mrkić Popović.
U glumačkoj podeli su Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Ljubinka Klarić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Alač, Milica Milša, Vladan Milić, Milica Gojković i Sandra Bugarski.

Povezana vest:  Zavirite u prvi roman za decu čuvenog glumca Nikole Đurička: Vrabac Džoni