BIZARNO

Drama „Bizarno“ 50. put na Sceni „Raša Plaović“

Drama „Bizarno“, po tekstu Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić, biće izvedena 12. februara, po 50. put, na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, objavljeno je na sajtu nacionalnog teatra.
U ovom crnohumorniom komadu o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
U predstavi se, kroz tri priče koje se događaju istovremeno jednoga dana u nekom soliteru, na bizarno duhovit način prelamaju jezivi zločini, smrt, nasilje, ubistva i samoubistva, traume, zavisnosti, seksualno zlostavljanje i ekploatacija žena…
Prva priča događa se na krovu, druga u jednom od stanova višespratnice, a treća u kafiću u suterenu.
Kroz ispreplitane sudbine i bizarne slučajnosti od krova do temelja obesmišljeni su životi svih likova, njihove sudbine, ali i smrti.
Soliter postaje metafora hijerarhije i strukture kriminalizovanog i traumatizovanog društva, koja do apsurda izoštrava uzroke i posledice koje nas svakodnevno dovode do ivice simsa.
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.
Predstava, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni „Raša Plaović“.
Na brojnim festivalima (Sterijino pozorje, Dani Zorana Radmilovića, Festival „Joakim Vujić“, Festival praizvedbi…) do sada je osvojila 15. nagrada.
Na matičnoj sceni i gostovanjima, „Bizarno“ je videlo više od 11.000 gledalaca.

Povezana vest:  Message navigationMessage 18 of 1950 Previous Next change-formatchange-format Subject: O Antalu Serbu i "Oliveru VII" 2. decembra u okviru Laguninog književnog kluba