Scena Vol 1

Street Smart kolektiv raspisuje konkurs za ulične umetnike

Kolektiv „Street Smart“ iz Beograda raspisuje konkurs za ulične umetnike i umetnice, koji će dobiti priliku da svoje radove prikažu u okviru izložbe „SCENA Vol 3″, koja će biti otvorena 2. marta 2016. u multimedijalnoj sali Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.
Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani umetnici i umetnice koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije. Potrebno je da na mejl [email protected] dostave: fotografije radova za izlaganje sa dimenzijama, tehnikom, godinom izrade i imenom rada (ako postoji), kratku biografiju na srpskom jeziku, tag (potpis), poželjno u vektorskom formatu, vizuelni prikaz rasporeda radova na formatu 250x140cm (250cm čirina, 140cm visina). Prijave se mogu poslati do 21. februara, a rezultati će biti objavljeni 25. februara.
Serija izložbi sa zajedničkim nazivom „SCENA“ nastala je sa ciljem da promoviše uličnu umetnost i ojača veze unutar zajednice ljubitelja ovog umetničkog izraza. Do sada su održana dva izdanja u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, koja su izazvala veliku pažnju poštovalaca ove vrste umetnosti.
Više informacija, kao i fotografije sa prethodnih izdanja, mogu se pronaći na Facebook stranici „Street Smart“ kolektiva: https://www.facebook.com/streetsmartbelgrade/.

Povezana vest:  Lagunino književno proleće