moj lepi zivot u paklu-ivan ivanji v

Novi roman Ivana Ivanjija „Moj lepi život u paklu“ u prodaji

„Moj lepi život u paklu“ je svedočanstvo pisca, prevodioca i diplomate Ivana Ivanjija o iskustvu u koncentracionom logoru Buhenvald.

Pisac pripoveda o svom životu od detinjstva do današnjih dana, a posebno se osvrće na Drugi svetski rat.

Ne treba ništa izmišljati kada policajci naoružani dugim cevima dolaze po jednog petnaestogodišnjeg dečaka.

Povezana vest:  Održana veoma uspešna promocija knjige „Devedesete" Vanje Bulića

„’Moj lepi život u paklu’ je roman o životu Ivana Ivanjija. Na tom putovanju započetom pre skoro devet decenija u Bečkereku, u idili imućne lekarske porodice, i prekinutom Drugim svetskim ratom, sledeća stanica je bila koncentracioni logor Buhenvald. Iskustvo koje je tamo stekao petnaestogodišnji Ivan odredilo je njegov odnos prema iskušenjima u budućnosti. Ivanji će postati svedok epohe, Titov prevodilac, diplomata, čovek koji će biti prisutan tamo gde se kroji istorija. O svojim zabludama i pogrešnim procenama govori otvoreno, primereno osobi koja je prošla kroz pakao života sačuvavši razboritost i dostojanstvo.
‘Moj lepi život u paklu’ je izveštaj koji pisac podnosi samome sebi na poslednjoj deonici putovanja. Čini to bez sentimentalnosti, samoironičnim tonom.“
Dragan Velikić

Povezana vest:  X JUBILARNI SOMUS - SOMBORSKE MUZIČKE SVEČANOSTI

Autobiografski roman Ivana Ivanjija „Moj lepi život u paklu“ nalazi se u prodaji u svim knjižarama Delfi, ostalim Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i sajtu www.laguna.rs.