narodno_pozoriste_beogradNarodno pozorište i RTS potpisali Sporazum o saradnji

 

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović i direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov potpisali su danas Protokol o saradnji Nacionalnog teatra i Radio televizije Srbije, u cilju unapređenja kulturnih i umetničkih sadržaja.

Božidar Đurović je prilikom potpisivanja Protokola u prostorijama Narodnog pozorišta rekao da će prvi zajednički projekat, nakon potpisivanja Protokola biti realizacija direktnog prenosa premijere predstave „Zlatno telo“ Iljfa i Petrova, u režiji Gorana Markovića, koja je zakazana za početak oktobra.

Povezana vest:  BUDI odveo Iskru u Diznilend

Prema njegovim rečima, direktan prenos premijere predstave će omogućiti većem broju gledaoca, van Beograda da uživaju u pozorištu, uticaće na popularizaciju pozorišne umetnosti, a takođe će značajno obogatiti program RTS-a.

„Narodno pozorište i RTS su i do sada uspešno sarađivali, ali ovaj Protokol će nam omogućiti da poboljšamo i unapredimo tu saradnju“, rekao je on.

Povezana vest:  Predstave u čast velikana Narodnog pozorišta i srpskog glumišta

Direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov istakao je da će premijerno izvođenje predstave „Zlatno tele“ RTS snimati sa 14 kamera, i da će cilj biti da se kompletna atmosfera, kako u samom pozorištu tako i van njega, prenese na male ekrane.

U predstavi „Zlatno tele“, koja će predpremijerno biti izvedena tokom leta u više gradova u Srbiji, igraju Milan Lane Gutović, Vlastimir Đuza Stjiljković, Nenad Stojmenović, Darko Tomović. Radovan Miljanić i Ivana Jovanović.

Povezana vest:  Počinje petodnevni pozorišni festival za decu