Trinaesta po redu Noć muzeja održaće se 21. maja širom Srbije, a karte za dešavanja na više od 60 lokacija u Beogradu upravo su puštene u prodaju.

Oko sto dešavanja očekuje Beograđane i njihove goste u najlepšoj majskoj noći tokom koje će muzeji, galerije, kulturni centri i druge brojne institucije otvoriti svoja vrata od 17 časova pa sve do sat iza ponoći.

Ulaznice za sva dešavanja već se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 400 RSD, dok će na dan manifestacije, 21. maja, cena iznositi 450 RSD. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Povezana vest:  Promovisan Velikićev Islednik u Novom Sadu

Uz tradicionalnu podršku Direkcije za javni prevoz grada Beograda, ulaznica za Noć muzeja će na dan manifestacije važiti kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza u periodu od 16 časova do ponoći.

Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima CS Eventima. Više informacija o lokacijama mogu se pronaći na www.eventim.rs. Besplatni bilteni Noći muzeja u papirnom obliku dostupni su u Turističkom info centru, Knez Mihailova broj 5. Elektronski oblik biltena može se prelistati ili preuzeti ovde.

„Moja staza“ je aktuelni servis na sajtu www.nocmuzeja.rs gde svi posetioci mogu da isplaniraju svoju šetnju kroz muzeje 16. maja. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik. Na raspolaganju je i besplatna aplikacija za android Noć muzeja 2016. Ove godine, karta Noći muzeja vam donosi popuste pri kupovini Laguninih izdanja u knjizarama Delfi, kao i određenih brendova u Ušće TC, 22. maja. O ovoj akciji se možete detaljnije informisati na našem sajtu www.nocmuzeja.rs!

Povezana vest:  Upoznajte subotičke festivale – prvi deo

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Viasat History je ponosni sponzor manifestacije „Noć muzeja“ već sedam godina. Ovaj kanal se nalazi u vlasništvu internacionalne kompanije  Viasat World, koja ima 100 miliona pretplatnika i proizvodi i distribuira najkvalitetnije zabavne sadržaje kroz 24 dokumentarna, filmska i sportska kanala, u 47 zemalja. Pored kanala Viasat History, kompanija je na našem tržištu prisutna i sa kanalima TV1000, Viasat Explore, Viasat Nature i Viasat History/Nature HD.

Povezana vest:  Karte za novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije od 30. jula u Delta Cityju

Prijatelj 13. Noći muzeja je MTS, koja je sponzor manifestacije 11. put za redom. Već tradicionalni sponzori i podrška su: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, kompanija Coca-Cola, IDEA, Alpha Bank i štamparija Grafix.