Bus Turneja Kreativnog Kursa Gitare počela je koncertom i zvaničnim predstavljanjem projekta na platou Sava Centra u Beogradu u nedelju 5 juna.

Program je počeo koncertom polaznika Kreativnog Kursa Gitare na kome je učestvovalo više od 50 mladih gitarista, dok su specijalni  gosti koncerta bili članovi školskog hora OŠ Milan Rakić sa Novog Beograda.

Koncert je počeo Odom radosti, a publika je imala priliku da čuje i klasične kompozicije kao što su Malagenja i Napoleonov plač, kao i hitove Neko te ima noćas, Tišina i Gipsy Song.

Povezana vest:  CLIO MARATON u četvrtak, 16. maja u Domu kulture „Studentski grad"

Turneju je zvanično pokrenuo zamenik šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Gordon Dugud, koji je zvanično pokrenuo autobus i započeo turneju. Zvaničnom predstavljanju projekta prisustvovali su i  predstavnici gradova koji učestvuju u projektu, i koji su najavili besplatan edukativni i koncertni program u 18 gradova Srbije.

Nakon koncerta predstavljena je pokretana učionica –  autobus Kreativnog Kursa Gitare. Autobus će obilaziti gradove Srbije i na trgovima organizovati besplatne časove gitare, radionice i predavanja, kao i koncerte Guitar Art Festivala – Bend ZaBeat, Kreativnog Kurs Gitare i mladih lokalnih bendova.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Grad: mesto identiteta” u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

 

Raspored turneje:

  1. jun – Beograd
  2. jun – Pančevo
  3. jun – Kovin
  4. jun – Smederevo
  5. jun – Majdanpek
  6. jun – Zaječar
  7. jun – Knjaževac
  8. jun – Niš
  9. jun – Kruševac
  10. jun – Jagodina
  11. jun – Kragujevac
  12. jun – Vrnjačka Banja
  13. jun – Kraljevo
  14. jun – Novi Pazar
  15. jun – Užice
  16. jun – Požega
  17. jun – Valjevo
  18. jun – Loznica
  19. jun – Šabac
Povezana vest:  Blogdanove ljubavne poruke Beogradu: Ljubav uvek uspe