Bus Turneja Kreativnog Kursa Gitare počela je koncertom i zvaničnim predstavljanjem projekta na platou Sava Centra u Beogradu u nedelju 5 juna.

Program je počeo koncertom polaznika Kreativnog Kursa Gitare na kome je učestvovalo više od 50 mladih gitarista, dok su specijalni  gosti koncerta bili članovi školskog hora OŠ Milan Rakić sa Novog Beograda.

Koncert je počeo Odom radosti, a publika je imala priliku da čuje i klasične kompozicije kao što su Malagenja i Napoleonov plač, kao i hitove Neko te ima noćas, Tišina i Gipsy Song.

Povezana vest:  Vulkan knjige za vrelo leto na akciji samo na sajtu vulkani.rs od 1. do 7. jula

Turneju je zvanično pokrenuo zamenik šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Gordon Dugud, koji je zvanično pokrenuo autobus i započeo turneju. Zvaničnom predstavljanju projekta prisustvovali su i  predstavnici gradova koji učestvuju u projektu, i koji su najavili besplatan edukativni i koncertni program u 18 gradova Srbije.

Nakon koncerta predstavljena je pokretana učionica –  autobus Kreativnog Kursa Gitare. Autobus će obilaziti gradove Srbije i na trgovima organizovati besplatne časove gitare, radionice i predavanja, kao i koncerte Guitar Art Festivala – Bend ZaBeat, Kreativnog Kurs Gitare i mladih lokalnih bendova.

Povezana vest:  "Devojka koja je spasla kralja Švedske", Junasa Junasona

 

Raspored turneje:

 1. jun – Beograd
 2. jun – Pančevo
 3. jun – Kovin
 4. jun – Smederevo
 5. jun – Majdanpek
 6. jun – Zaječar
 7. jun – Knjaževac
 8. jun – Niš
 9. jun – Kruševac
 10. jun – Jagodina
 11. jun – Kragujevac
 12. jun – Vrnjačka Banja
 13. jun – Kraljevo
 14. jun – Novi Pazar
 15. jun – Užice
 16. jun – Požega
 17. jun – Valjevo
 18. jun – Loznica
 19. jun – Šabac
Povezana vest:  Nagrada „Dušan Radović“ za „Stripoterapiju“