Trokut i LauerOtvaranje izložbe Vladimira Dodiga Trokuta: „Zimnica za intelektualce“ 17. juna

 

Na ovoj izložbi biće predstavljen set radova pod zajedničkim nazivom „Zimnica za intelektualce“, drugi panel radova pod  nazivom „Ship karta za intelektualce“ čime referira na neviđeni odliv mladih intelektualnih snaga u svim zemljama eks-Jugoslavije.

Kao član frakcije „Crveni peristil“ Dodig će predstaviti svoju ulogu u tom značajnom događaju i set radova iz tog vremena.

Vladimira Dodiga Trokuta će predstaviti Slavko Timotijević i Radonja Leposavić.

Na samom otvaranju autor će održati predavanje, a zatim će se projektovati film o autoru.

Povezana vest:  Marko Stojanović u Gruziji, pantomima je jezik svih

Godine 1972. Vladimir Dodig Trokut je konstituisao ANTIMUZEJ, prvu privatnu inicijativu na teritoriji EX-YU,  koja podrazumeva odgovorno, stručno i sistematsko bavljenje problemima savremene umetnosti, muzeologije, intelektualnog vlasništva, i svih onih pojava izvan rigidnih institucionalnih sistema. Pokretanjem Antimuzeja Dodig je ukazao na ogromno polje kreativnosti koje ostaje izvan pažnje klasične muzeologije.

 

 

Trokut 3 i 4PROGRAM: PREKO GRANICE:

DISPLACED AND RE-CREATED ART SPACE – HAPPY PODROOM

Povezana vest:  Britanski triler čija se radnja događa u Sarajevu 1943.

Kao rešenje institucionalnih kriza, raspada umetničkog sistema i obnavaljanja prekinutih kreativnih komunikacija nametnula se potreba za osnivanjem novih „institucija“. Dve kultne art institucije ex Jugoslovenskih protora, galerija PODROOM iz Zagreba i HAPPY GALLERY iz Beograda koje su okupljale mlade umetnike i realizovale programe međunarodnog karaktera, a koje su ugašene ili zbog promene karaktera institucije radikalno promenile programski profil, ovim programom ujedinjuju se u ponovo kreiran i dislociran prostor umetnosti koji će afirmisati aktivnosti mladih iz Srbije, Hrvatske, ex-Jugoslavije i regiona. U ovoj fazi prostor će funkcionisati kao „pokretni prostor umetnosti“ koji će 17. juna u prostoru MAGACINA U KRALJIVIĆA MARKA 4 predstaviti projekat.

Povezana vest:  Na festivalu folklora 7.000 učesnika iz 15 zemalja

Izložba traje do 25. juna 2010.

Vladimir Dodig Trokut: „Zimnica za intelektualce“

Otvaranje izložbe u četvrtak, 17. juna – Magacin u Kraljevića Marka 4 u 19:00

Kustosi projekta: Aneta Stojnić i Miško Šuvaković

Urednik: Slavko Timotijević

Produkcija G.LORIA, Podrška: ART FAMA i Omladina JAZAS-a

Organizator izložbe: Podroom iz Zagreba i Happy Gallery iz Beograda

Domaćin: ProArtOrg i Dom omladine Beograda