vicente-del-bosqueSP JUŽNA AFRIKA

U reprezentaciji Španije optimisti pred prvi meč

 

U reprezentaciji evropskog fudbalskog šampiona Španije, koja sutra protiv Švajcarske igra poslednji meč prvog kola na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, nadaju se da bi konačno mogli da dođu i do titule svetskog šampiona.

-Španija je igrala odlično u kvalifikacijama, ali na Svetskom prvenstvu je sve drugačije – izjavio je danas golman španske reprezentacije Iker Kasiljas (Casillas).

Dok je u ranijim nastupima na svetskim šampionatima španski tim imao pojedinačne zvezde, sadašnji koji će nastupiti u Južnoj Africi gotovo u celini je sastavljen od velikih zvezda, uglavnom iz Barselone i Reala iz Madrida.

Povezana vest:  Stanojević: Svaki naredni kiks nas udaljava od titule

-Došli smo sa velikom željom da postanemo svetski prvaci. Ukoliko budemo igrali našu igru, onda možemo i da uspemo u tome – smatra Kasiljas.

Selektor reprezentacije Vinsente del Boske (Vincente del Bosque) ipak, pokušava da stiša euforiju koja prati reprezentaciju kao jednog od glavnih favorita za osvajanje Svetskog prvenstva.

-Optimizam je neverovatan. Ali mnogi govore o tome kao da je Španiji praktično otvoren direktan put do finala, što nije tačno – izjavio je Del Boske.

Povezana vest:  Venger: Igrači iz engleskih klubova biće jeftiniji

Del Boske je dodao da su za postizanje velikog cilja neophodni i veliko zalaganje i sportski duh. Napadač Liverpula Fernando Tores (Torres) i prvi centarfor reprezentacije Španije oporavio se od povrede, ali je još uvek nije izvsno da li će meč početi ili će ući tokom igre kao zamena.

S druge strane, selektor Švajcarske Otmar Hicfeld (Ottmar Hitzfeld) ima problem da sastavi tim jer najbolji igrač Aleks Frej (Alex Frei) neće moći da nastupi u prvom meču zbog povrede.

Povezana vest:  Rad predstavio sedmoricu novih igrača

Hicfeld je ipak odbaacio tvrdnje da je za Freja prvenstvo završeno zbog povrede članka desne noge.

U Grupi H, pored Španije i Švajcarske još su Honduras i Čile, koji takođe