Muzeji u Beču gradskog preduzeća „Wien Holding“ pobrinuli su se da deci i tokom školskog raspusta ne bude dosadno. Spremanje slatkiša, pravljenje čuvene snežne kugle, igra memorije, pravljenje hotela za insekte, fotografsko putovanje kroz Beč, muzičko putovanje – sve to i još mnogo više očekuje mlade posetioce muzeja za vreme letnjeg raspusta.

U „Mocartovoj kući“ se za 14. jul i 18. avgust spremaju vesele letnje radionice na kojima će deca učiti da prave Mocart kugle, da plešu, saznaće ko je bio muzički genije Mocart i sami će da prikažu kako je po njihovoj zamisli izgledala njegova svakodnevica i kako je živeo u Beču. Deca će čuti kakve veze imaju Mocart kugle sa čuvenim kompozitorom Volfgangom Amadeusom Mocartom i šta uopšte radi kompozitor. Dan za pravljenje Mocart kugli je 21. jul 2016.

Povezana vest:  Knjiga za najmlađe: „Moja prva riznica priča o prirodi“

U dizajnerskoj radionici u „Jevrejskom muzeju“ u Beču deca će se tokom leta baviti dizajniranjem sopstvenih suvenira kao što je na primer snežna kugla.

U „Kući muzike“ decu od 6 do 12 godina očekuje muzička razglednica – putovanje kroz svet muzike. Tokom jula i avgusta svake srede i subote u 14:00 i nedeljom u 10:00 i 14:00 časova organizovano je razgledanje muzeja uz vodiča. Obilazeći muzej zvuka deca se informišu o uzbudljivoj istoriji iz sveta muzike i kroz igru uče muzičke fenomene i upoznaju kompozitore klasične muzike.

Povezana vest:  Direktan prenos živahne operete „Vesela udovica" iz Metropolitenau bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

U muzeju „Kunst Haus Wien“ na radionici „Ulične fotografije“ mladi fotografi inspirisani umetnikom Martinom Parom idu na fotografsko putovanje kroz Beč. U okviru radionice deca će tumačiti kako je umetnik Fridensrajh Hundertvaser zamišljao život u harmoniji sa prirodom. Takođe je predviđeno da deca planiraju izgradnju velikog hotela za pčele, bubamare i druge insekte, imajući u vidu kako bi se taj hotel svideo insektima. Gotov hotel u muzeju „Kunst Haus Wien“ deca će ubuduće moći da posete sa porodicom i prijateljima i da vide ko sve tamo živi.

Povezana vest:  Dečiji pozorištni festival od 20. maja u Subotici

PHOTO: Haus der Musik/ Inge Prader