Fudbalska reprezentacija Velsa plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Lilu posle preokreta u četvrtfinalu pobedila Belgiju s 3:1.

Belgija je do prednosti stigla u 13. minutu nakon sjajnog udarca Radje Naingolana s oko 30 metara, da bi Vels izjednačio u 31. preko Ešlija Vilijamsa, a preokret su kompletirali Hal-Robson Kanu u 55. i Sem Vouks u 86.

Vels, debitant na Evropskim prvenstvima, u polufinalu će se sastati sa Portugalom, koji je juče nakon boljeg izvodjenja jedanaesteraca eliminisao Poljsku. Polufinale izmedju Velsa i Portugala igraće se 6. jula od 21.00 u Lionu.

Povezana vest:  Sikimić doneo pobedu Zvezdi nad Radom

Današnja utakmica na stadionu Pjer Moroa u Lilu donela je mnogo uzbudjenja. Belgijanci su mnogo bolje počeli utakmicu, a već u uvodnim minutima imali su nekoliko dobrih prilika da stignu do vodjstva, ali je golman Velsa Vejn Henesi, kao i defanzivci „zmajeva“ osujetili pokušaje fudbalera Belgije.

Ekipa Marka Vilmotsa je u 13. minutu ipak stigla do prendosti. Eden Azar proigrao je s levog boka Naingolana na oko 30 metara od gola Velsa, a ovaj je posle kratkog driblinga snažno šutirao pod prečku i savladao golmana Henesija.

Posle vodjstva Belgije, Vels je zaigrao znatno bolje i organizovanije. Aron Remzi je u 25. minutu probio po desnoj strani, te je u šesnaestercu proigrao Nila Tejlora, koji je šutirao iz prve, ali je njegov udarac s oko 10 metara odbranio Tibo Kurtoa.

Povezana vest:  Barselona slavila protiv Tenerifa, Mesi postigao dva gola

Nastavili su Velšani da napadaju, a u 30. minutu stigli su do izjednačenja. Remzi je izveo korner s desne strane, a Vilijams je u u petercu bio najviši u skoku, te je udarcem glavom loptu poslao u mrežu Belgijanaca. Imali su Belgijanca dosta problema u nastavku meča s organizacijom igre, što su Velšani iskoristili, pa su več početkom drugog dela igre preokrenuli rezultat.

Povezana vest:  Kasiljas slomio ruku

U 55. minutu Geret Bejl dubinskom loptom proigrao je Remzija na desnom boku, a ovaj ju je prosledio do Robsona-Kanua u šesnaesterac, koji je „lažnjakom“ izbacio dvojicu Belgijanaca iz igre, te laganim udarcem savladao Kurtou.

Belgija je posle drugog primljenog gola zaigrala nešto bolje, a selektor Mark Vilmots je uveo Drisa Mertensa i Mišija ;Batšuaija, medjutim, oni nisu doneli ništa dobro „djavolima“ Utakmicu je u 86. minutu novim golom glavom rešio Vouks posle centaršuta Krisa Gantera s desne strane.