Švedski napadač Zlatan Ibrahimović svoj dolazak u Mančester junajted uporedio je danas s prošlogodišnjim boks mečom izmedju Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa, rekavši „dogodilo se ono za šta su svi mislili da se neće dogoditi“.

-Veoma sam uzbudjen i izuzetno sam zadovoljan. Transfer je napokon gotov. Sada je pred nama težak rad – rekao je Ibrahimović za klupsku televiziju. Ibrahimović je danas potpisao jednogodišnji ugovor s Mančesterom. On će u Mančesteru zaradjivati 220.000 funti (260.000 evra) nedeljno.

-Prilično lako sam doneo odluku. Uporedio bih to s boksm mečom izmedju Mejvejdera i Pakjaa. Rekli su da se to nikada neće dogoditi, ali je do toga ipak došlo – rekao je on.

Ibrahimović će u Junajtedu ponovo saradjivati s nekadašnjim trenerom iz Intera Žozeom Morinjom, koji je ovog leta preuzeo „crvene djavole“.

Povezana vest:  Popović: Sutra kreću pregovori oko ostanka Živkovića

-Imam lepe uspomene s Žozeom. Jedino za čim žalim je što sam kratko saradjivao s njim. Imali smo samo jednu sezonu, ali smo tada osvojili prvenstvo Italije. On je pobednik, ja sam pobednik. Znamo šta želimo, a i gde god da odemo pobedićemo – rekao je Ibrahimović.

Ovaj 34-godišnji napadač rekao je da ga ne brine što sledeće sezone neće igrati u Ligi šampiona, s obzirom na to da je Mančester prethodne sezone zauzeo peto mesto u Premijer ligi.

-Gde god da sam došao ja sam pobedio. Radujem se novom poglavlju u svom životu. Došao sam ovde da pobedim, ali iza svega toga stoji težak posao – rekao je Ibrahimović.

Povezana vest:  Bajern pobedio Borusiju Dortmund posle preokreta

Trener Mančester juanjteda Žoze Morinjo rekao je da Ibrahimovića nije potrebno predstavljati, jer „njegova statistika govori sama za sebe“.

-Ibra je jedan od najboljih napadača na svetu i fudbaler koji uvek pruža 100 odsto. Osvojio je gotovo sve najjače i najvažnije lige na svetu. Sada je dobio priliku da igra u najboljoj ligi na svetu. Siguran sam da će maksimalno iskoristiti ovu priliku i da će raditi naporno kako bi pomogao klubu da dodje do željenih trofeja – rekao je Morinjo i dodao:

-Siguran sam da će njegov talenat oduševiti navijače na Old Trafordu predstojeće sezone, kao i da će njegovo iskustvo biti od neprocenjivog značaja za razvijanje mladih igrača u klubu.

Povezana vest:  Maradonin advokat: Moj klijent bi voleo da se vrati u Napoli

Bivši reprezentativac Švedske je prethodne četiri sezone proveo u Pari Sen Žermenu, a u karijeri je još igrao za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.

Sa PSŽ-om je osvojio četiri titule prvaka Francuske, jednom je bio prvak Španije sa Barselonom, sa Interom je osvojio tri Skudeta, a sa Milanom jedan. Do dve titule je stigao i sa Juventusom, ali su ti trofeji oduzeti „staroj dami“ zbog skandala „kalčopoli“. ;Ibrahimović ;je osvojio i dve titule šampiona Holandije sa Ajaksom.

On je do sada u karijeri postigao 392 gola na 677 utakmica, a prošla sezona mu je bila i najbolja, pošto je 50 puta zatresao mreže protivnika.