carlos tevez ls

Juventusu gol prednosti pred revanš u Madridu

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Torinu ekipu Real Madrida sa 2:1, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Na ispunjenoj „Juventus Areni“ tim Masimilijana Alegrija pružio je veoma dobru partiju i zasluženo slavio protiv branioca titule.
Domaćinu se isplatio ofanzivan pristup igri, pa je Morata već u 9. minutu doneo prednost, ali je u nastavku Juventus neočekivano „smanjio gas“, što je moglo skupo da ga košta.
Nešto povučeniju igru crno-belih iskoristio je Kristijano Ronaldo izjednučujućim pogotkom 18 minuta kasnije i najavio da se Real neće zadovoljiti čak ni remijem.
Međutim, u drugom poluvremenu italijanski prvak zaigrao je kao na početku susreta i potpuno kontrolisao dešavanja na terenu.
Juventusova inicijativa krunisana je drugom golom, nakon što je Karvahal srušio Teveza, a argentinski napadač sigurno realizovao jedanaesterac.
Do kraja utakmice vođena je žestoka borba, domaćin je mogao i da uveća prednost, dok se Real pretežno branio i nije pružio koliko svakako može.
Juventus je slavio potpuno zasluženo i ima realne izglede da na „Santjago Bernabeu“ sačuva gol prednosti i probije se u finale elitnog takmičenja.
Juventus – Real Madrid 2:1 (Morata 9, Tevez 58. penal – Ronaldo 27)
Ekipe su igrale u sledećim sastavima:
Juventus: Bufon, Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra, Markizio, Pirlo, Sturaro (od 64. Barzalji), Vidal, Tevez (od 86. Pereira), Morata (od 78. Ljorente).
Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Varan, Pepe, Marselo, Ramos, Džejms, Kros, Isko (od 63. Ernandez), Bejl (od 86. Hese), Ronaldo.
Sudio je Martin Atkinson iz Engleske.
Revanš susret na programu je 13. maja u Madridu.
U drugom polufinalu Lige šampiona sutra od 20.45 sati sastaju se Barselona i Bajern Minhen.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati četvrtog kola i tabela španske Primere