RobertoDiMatteo

Fudbaleri Čelsija: Di Mateo mora da ostane!

 

Fudbaleri Čelsija, ovogodišnji šampioni Lige šampiona, zatražili su danas od vlasnika kluba ruskog milionera Romana Abramoviča da zadrži trenera Roberta di Matea. Uprkos trijumfu, Di Mateo se nalazi u nezavidnoj poziciji, pošto je Abramovič najavio da će za narednu sezonu na Sramford Bridž dovesti „zvučnije“ trenersko ime.

-Di Mateo je bio fantastičan od kada je došao. Pogledajte trofej, to je ono što smo čekali, zbog čega je vlasnik Abramovič zaplakao na kraju. Uložio je mnogo novca u klub. Velike zasluge za uspeh zaslužuje i Robi, igrači se nadaju da će dobiti stalan posao – rekao je Džon Teri.

Povezana vest:  Srbija pobedila Japan na oproštaju Stankovića

Teri je finalni meč propustio zbog crvenog kartona u duelu sa Barselonom, ali Evropska fudbalska unija (UEFA) dozvolila mu je da na kraju podigne šampionski pehar

-Lep gest UEFA. Mnogo mi je značilo. Sticajem nesrećinh okolnosti nisam mogao da igram, ali večeras sam morao na neki način da učestvujem. Momci su bili sjajni. Mnogi su nas prerano otpisali u Ligi šampiona, ali bilo je suđenjo da to ove godine bude Čelsi – dodao je Teri.

Podršku italijanskom treneru dao je i golman Petr Čeh, koji je uz Didije Drogbu, bio ključna figura meča.

Povezana vest:  Nišlije do prve pobede u sezoni, Jagodina nastavlja lošu

-Di Mateo zaslužuje da ostane, ali sada su na redu čelnici kluba da odluče. Šta god da se dogodi, osvojio je dva trofeja ove sezone i to sasvim zasluženo – rekao je Čeh.

Čeh je u produžetku odbranio penal Arjenu Robenu, kasnije i udarac Olića, dok je Švajnštajger pogodio stativu.

-Možda nam nije bilo ni suđeno pre četiri godine u Moskvi kada smo izgubili na penele od Mančester Junajteda, ali kao igrač uvek se nadate novoj prilici. Svih šest penala sam išao u pravu stranu, četiri puta sam dotakao loptu i tri odbranio. Ne mogu da opišem trenutni osećaj – rekao je Čeh.

Povezana vest:  Bekamu nagrada za sportistu sa najviše stila

Trener koji je na početku karijere odveo fudbalere Čelsija do evropske titule nije želeo da komentariše njegovu sudbinu u timu „plavaca“.

-Želim da uživam u ovom trenutku. Bajern je odigrao odličnu utakmicu, ali penali su lutrija. Danas smo imali više sreće. Ovo je za nas istorijski uspeh. Prvi put smo postali prvaci Lige šampiona – rekao je Di Mateo.

Čelsi je pobedom u finalu Lige šampiona pokvario planove Totenhema, pa će tim sa Stamford Bridža i naredne sezone igrati u najeltinijem evropskom klupskom takmičenju.