Ana Netrebko i Metju Polenzani predvode postavku u Donicetijevoj operi „Ljubavni napitak“, koja će u okviru programa Metropoliten na bis biti prikazana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, ove subote, 23. jula sa početkom od 19 časova.

„Ljubavni napitak” je komična opera satkana od priče o radosti, ljubomori, zaljubljenosti, igri, pre svega ljubavi. Prelepa Adina čita priču o čudesnom napitku koji rešava sve ljubavne probleme i mladi Nemorino u tome vidi način da se Adina napokon zaljubi u njega. Dolazak doktora Duklamare u selo događa se u pravom trenutku. Nemorino od njega otkupljuje ljubavni napitak i time započinje niz smešnih i interesantnih dešavanja koja pokazuju šta je sve zaljubljena osoba spremna da učini. Na kraju, najvažnije je upoznati pravu ljubav, pronaći prave vrednosti u životu i potvrditi da život ima smisla jedino ako ga delimo sa osobom koju volimo. Libreto na italijanskom jeziku uradio je Feliks Romani, delo je premijerno izvedeno 12. maja 1832. godine u Teatru u Milanu, a  Rihard Wagner je 1840. godine uradio aranžman za solo klavir. U vodećoj ženskoj ulozi našla se fenomenalna Ana Netrebko kao Adina, dok njenog partnera Nemorina igra Metju Polenzani. Režiju potpisuje Bartlet Šer, a kompletnu postavku vodi dirigent Mauricio Benini.

Povezana vest:  Akcija 20% + 30% sniženja povodom Svetskog dana knjige produžava se do 25. aprila!

Karte za prenose u okviru programa Metropoliten na bis su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.200 dinara po predstavi.

Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.