Producenati pozorišne predstave „Koštana“ saopštili su danas da je umetnik i glavni glumac u predstavi Božo Vrećo „samovoljno i neprofesionalno napustio projekat“, te da će zbog toga protiv njega pred nadležnim organima biti podneta prijava zbog nanete štete.Kako se navodi u saopštenju koje su potpisali producenti pozorišne predstave „Koštana“ Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, Božo Vrećo je odustajanjem od predstave „grubo prekršio prihvaćen i potpisan ugovor po više članova“.

Povezana vest:  Salon MSU slavi 60 godina rada izložbom

„Svojim delovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionalaca u predstavi i doveo u pitanje realizaciju projekta“, piše u saopštenju.

Pored prijave zbog nanete štete, produkcijski tim će tražiti i zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca.

„Uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreće, te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrđenih repriznih izvođenja predstave, producentski tim u saradnji sa kreativnim timom će obezbediti potrebne uslove za realizaciju premijere“, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Otvorena izložba "Yo.V.A.3 – „Mladi bečki arhitekti 3"

Rad na predstavi „Koštana“ u režiji Kokana Mladenovića počeo je 20. juna u Novom Sadu, u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta.

Pevač Božo Vrećo bio je predviđen da tumači glavnu ulogu.