Regionalna dečja filharmonija  okuplja  mlade muzičare iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Skoplja kako bi usavršili postojeće i stekli novo  znanje iz oblasti muzike, i doprineli kulturnoj razmeni među najmlađima u regionu, kroz kreiranje inovativnih muzičkih sadržaja. Letnja turneja počela je boravkom orkestra u Ljubljani, na letnjoj akademiji “Branimir Slokar” koja je jedna od najposećenijih letnjih akademija u Evropi u oblasti klasične muzike, gde će se održati prvi koncert 10. avgusta u koncertnoj dvorani hotela Grand Union. Sledeći nastup biće održan u  Zagrebu 11.08. u Letnjem kinu Gradac,a svoj dolazak je najavio i gradonačelnik Zagreba, gospodin Milan Bandić. Za kraj avgusta planiran je veliki koncert u Beogradu.

Povezana vest:  Nagrada "Vodič za život" pripala Igoru Marojeviću

Na repertoaru pod nazivom “Listening to the Films” naći će se muzika filmskih hitova „Roki“, „Pirati sa Kariba“, „Bilo jednom na Divljem Zapadu“, „Ratovi zvezda“, „Šindlerova lista“, “Skyfall”  i drugih. Svi koncerti biće besplatni za publiku.

Regionalna dečja filharmonija (Unated Children Philharmonic Orchestra) je projekat u organizaciji fondacije „Deca deci“ započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem  gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh.

Povezana vest:  Novogodišnji spektakl "USPAVANA LEPOTICA" na sceni Sava centra 30. decembra

Čanovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.  Dečja filharmonija je osnovana je 2007. godine. Svojim aktivnostima fond podržava razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije i popularizuje muzičko obrazovanje i klasičnu muziku. Takođe, fondacija „Deca deci“ u saradnji sa fondacijom “Novak Đoković” organizuje i javne časove muzike u cilju edukacije i razvoja dece predškolskog uzrasta.

Povezana vest:  Izdavačka kuća Profil knjiga na Sajmu knjiga 2010.