720 m2 Kunst an der Wienzeile gegen Aggression im StraßenverkehrProteklih mesec dana mladi austrijski umetnik Golif boravi u trećem becirku u Beču i na površini od 30.000m2 stvara svoje umetničko delo, crno-belo lice. Delo nosi naziv “Posmatrač“ i pokriva površinu od 4 fudbalska terena. Samo u prvim nedeljama stvaranja umetnik je prešao 120km. Planirano je da oslikavanje bude završeno 16. avgusta i da “Posmatrač“ ostane na tom mestu tri do četiri godine.

Povezana vest:  Manifestacija "Sećanje na Velikane srpskog glumišta", 11. avgust u Glumačkom parku u Vrnjačkoj Banj

Istovremeno sa nastankom umetničkog dela, nastaje i video snimak koji je sastavni deo umetničkog procesa. U video snimku je prikazano kako Golif koristi pomagala da bi savladao površinu koju oslikava. Između ostalog je napravio trkački automobil i tenk od kartona koje koristi za oslikavanje.

Zbog svoje veličine lice je vidljivo samo uz pomoć fotoaparata, kamere ili iz aviona. Umetnik Golif stvara crno-bele figure koje naziva Golifovima, a koje predstavljaju sliku našeg društva. Prezentacija slike i video snimak biće prikazani 17. avgusta na licu mesta u Beču.

Povezana vest:  Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu

Detaljnije o umetniku: www.golif.net

PHOTO: Gernot Singer