BOGDAN ĐORĐEVIĆ, klavir

Sreda, 31. avgust 2016. u 19 časova

Program: Bah-Busoni, Šopen, Skrjabin, Rahmanjinov, List.

Bogdan Đorđević, rođen 1977. u Novom Sadu, bio je student prve generacije tzv. „nulte godine“ – pripremne klase Akademije umetnosti u Novom Sadu za izuzetne talente, u klasama prof. Kemala Gekića i prof. Jokut Mihailović, kod koje je u junu 1995. godine, vanrednim napredovanjem, upisao redovne studije klavira.
Kao student četvrte godine, nagrađen je stipendijom Fonda Univerziteta u Novom Sadu za mlade talente i uspešne studente, kao jedini student sa muzičkog odseka. Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu, 1997. godine. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Kemala Gekića. Specijalističke umetničke studije završio je 2001. a nakon toga i magistarske umetničke studije 2006. godine, u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Održao je preko 100 solističkih koncerata i resitala, kao i nastupa sa orkestrima i kamernim sastavima u svim značajnijim salama u Srbiji. Nastupao je i u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji. Bio je aktivan učesnik na više od trideset majstorskih kurseva i letnjih škola klavira u organizaciji Evropskog udruženja klavirskih pedagoga (EPTA), Panopticum musicum (YALE), Društva F. Šopen, Kolarčeve zadužbine. Usavršavao se kod istaknutih klavirskih pedagoga: Arbo Valdme, Dušana Trbojevića, Aleksandra Serdara.

Povezana vest:  Dečiji festival folklora „Licidersko srce” od 15. avgusta

Ulaz na koncert je slobodan.

Dobrodošli!