Ekipa Ženskog fudbalskog tima Rad pobednik je beogradskog kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“. Treća sezona karavana počela je više nego uspešno u nedelju na „Sava Promenadi“ gde je 10 takmičarskih ekipa ukrstilo svoje tajne recepte, a karavan je dobio svoje prve finaliste koji će se u velikom finalu na Zlatiboru boriti za titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji.

Ovo je drugi put kako „izlazimo na teglu”. Naš takmičarski duh uvek nas tera da se nadamo pobedi ali ne mogu da kažem da smo je očekivale. Mi sve radimo kao tim i mislim da to jeste recept za  uspeh ali izgleda i za dobar ajvar. “ – kaže kapiten ekipe, Jelena Polić .

Povezana vest:  UŠĆE FASHION NIGHT OKUPLJA LJUBITELJE MODE

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tandem “ Sava i Dara” “, dok je treće mesto pripalo ekipi “Tri prije”.

„U prvom ovogodišnjem kvalifikacionom takmičenju snage su odmerile najrazličitije ekipe. Sa varjačama u rukama mogli smo da vidimo i Suzanu Mančić, Maju Volk, aktuelnu Miss Srbije Katarinu Šulkić, glumicu Ivu Štrljić, pevačice Kseniju Mijatović i Jellenu kao i Dr. Feelgood-a koji su u ulozi kapitena pojedinih ekipa pripremali svoje recepte. Moram da naglasim da smo ponosni na činjenicu da smo po prvi put uspeli da realizujemo našu akciju „Jedna tegla za puno osmeha“ u okviru koje je donirano 1.000 tegli ajvara deci bez roditeljskog staranja iz Zvečanske ulice. Donator celokupne količine ajvara je „Roda“ kao pokrovitelj treće sezone karavana „Izađi mi na teglu“ – navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Povezana vest:  Forbs: Na listi najbogatijih 11 odsto su žene

Zahvaljujem se organizatorima i sponzorima na ovoj divnoj inicijativi. Zaista sjajna akcija! Divan je osećaj kada u ovom predstojećem periodu jesenjih radosti koje okupljaju porodice oko pripremanja zimnice, možemo da učinimo da i deca koja nemaju tu sreću da sa svojim najbližima podele takve trenutke, osete radost deljenja i znaju da neko misli na njih“ – kaže Snežana Milovanović, jedan od rukovodilaca „Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine“

Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Jordan Nastanović, predsednik sudijskog tima Kulinarske Federacije Srbije ispred Svetske Kulinarske Federacije za Evropu i region u ulozi predsednika žirija, Dejan Stanković, predsednik  upravnog odbora Kulinarske Asocijacije Srbije i član istoimenog sudijskog tima i Mladen Pršić, sekretar Kulinarske Asocijacije Srbije.

Povezana vest:  Novi kviz koji igraš uživo sa svog telefona i osvajaš novčane nagrade!

Pobednice su osvojile mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će preko 20 gradova

Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja. Vidimo se u utorak 30.avgusta u Požarevcu!