Izložba „Priđi bliže da ne vidiš ništa“ Mihaele Vujnović biće otvorena sutra u Galeriji Doma omladine Beograda.
Postavka obuhvata četiri celine nastale u periodu od 2014. do 2016. godine.

Apstraktne slike, objekti, kao i kompozicija od 450 monohromnih akvarela predstavljaju fragmente koji svoje izvore nalaze u svakodnevnoj prostornoj realnosti, navedeno je u najavi Doma omladine.

Izloženi radovi zasnivaju se na strukturi pravougaone mreže koja vizuelno nastoji da se rasprostre u svim pravcima van prostora bojenih površina, dok gusti nanosi boje teže da razruše uspostavljenu harmoniju mreže.

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama - repertoar za APRIL 2011.

Komponovanjem elemenata, koji čine postavku, postignuta je jedinstvena celina sa kojom se pokušava ispitati, odrediti i proširiti granica prezentacije slika u izlagačkom prostoru.

Minimalne, apstraktne forme i oslikane površine svojim svežim koloritom pozivaju da se priđe bliže i razotkrije slojevita priroda ove kompozicione postavke.

Izložba predstavlja pregled rada autorke iz skorijeg vremenskog perioda, ali i zaokruženu celinu i priliku da se rad sagleda van ograničenog prostora ateljea.

Povezana vest:  Novi triler Tonija Parsonsa - "Žena bližnjega tvoga"

Sama postavka svoj puni smisao postiže u komunikaciji sa arhitekturom izložbenog prostora i prilika je za jasnije sagledavanje karaktera likovne poetike autora, ističu iz DOB-a.

Mihaela Vujnović je rođena 1989. godine u Karlovcu. Diplomirala je na Odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Kao stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije 2014. godine završila je master studije na „Ecole Nationale Superieure d’Art“ u Nansiju (Francuska), a prošle godine je završila i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Povezana vest:  Odabrani vizuelni umetnici/e iz Srbije za rezidencijalni program Remix Comix u Novom Sadu

Do sada je izlagala na većem broju izložbi u zemlji i inostranstvu.

Učestvovala je u programu Eksperimentalnog umetničkog centra u Italiji, kao i u Međunarodnoj letnjoj školi Segau u Austriji.

Dobitnica je Zahvalnice Grada Beograda (2007), zvanja Umetničkog ambasadora od strane UNESCO-vog kluba na Sorboni (2013), a od 2014. godine članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Izložba u DOB-u trajaće do 18. septembra.