nakamura i koizumi fotoKoncert tenora Takašija Nakamure u Guarneriusu

 

Tenor Takaši Nakamura nastupiće u pratnji pijanistkinje Motoko Koizumi 29. juna u beogrradskom Centru lepih umetnosti Guarnerius, gde će predstaviti dela nekih od najistaknutijih japanskih umetnika 20. veka.

U saopštenju Guarneriusa se navodi da će na koncertu biti izvedene instrumentalne i vokalne kompozicije, koje karakteriše zanimljiv spoj japanske i evropske muzičke tradicije.

Povezana vest:  "Sjedinjene prirode" Bojane Knežević u KC Grad

Na programu su dela Okana, Takija, Jamade, Dana, Nakade, Takemicua, Miiošija, Kinošita i Hiraija.

Dirigent i operski pevač Takaši Nakamura je rođen 1975. godine u Nagoji (Japan). Studirao je solo pevanje, teoriju harmonije i muzikologiju, a po završetku studija, dirigovao je brojnim amaterskim i profesionalnim orkestrima.

Veliki je poznavalac vokalne muzike, od perioda renesanse do danas, a kao solista hora, sarađivao je sa istaknutim japanskim dirigentima.

Povezana vest:  Završen 17. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Nakamura je ostvario uloge u brojnim operama, a na svojim solističkim resitalima posebnu pažnju poklanja muzici japanskih autora.

Pijanistkinja Motoko Koizumu rođena je u Tokiju. Diplomirala je na Koledžu za muziku „Kunitači“, usavršavanje je nastavila na majstorskim kursevima.

Ulaz na koncert u Centar lepih umetnosti Guarnerius je slobodan.