urnebesna_fizika-svetislav_paunovic-_branko_stevanovic_v-1Jedna od najpopularnijih i najtraženijih knjiga za decu u prethodnom periodu, „Urnebesna fizika“ koju su stvorili Svetislav Paunović, Branko Stevanović i Igor Kolarov dobila je nagradu Neven za 2015. godinu u kategoriji popularna nauka.

U kategoriji popularna nauka stiglo je 16 knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je upravo knjigu izdavačke kuće Laguna „Urnebesna fizika“. „Autori su obavili ozbiljan posao ‘prevođenja‘ zakona fizike u interaktivno, zanimljivo i duhovito štivo, odlučni da prognaju dosadu iz školskog predmeta koji je neretko bauk. Knjiga je odličan vodič za samostalno izvođenje zabavnih i bezbednih eksperimenata kroz koje se plasiraju znanja iz nastave. Tu se završava svaka sličnost sa poznatim zbirkama ogleda i počinje njen drugi sloj, pun duhovitih opaski, vrcavih komentara, anegtoda o poznatim fizičarima, zanimljivosti iz sveta fizike koji motivišu, zabavljaju i podučavaju“, stoji u obrazloženju žirija.

Povezana vest:  Ulaznice za "Tango in red major" u prodaji

Nagrada će laureatima biti dodeljena 6. oktobra u 13 sati u Svečanoj sali Skupštine grada, u toku Dečje nedelje.

U okviru prve manifestacije Dečji dani kulture, u subotu 24. septembra od 15 do 17 sati u uživajte u predavanjima Dragoslava Paunovića i Branka Stevanovića koji će na duhovit način izvoditi eksperimente i trikove iz knjige „Urnebesna fizika“, a predstaviće i razne zgode i nezgode Kraljevića Marka, zajedno sa Markom Aleksićem, autorom knjige „Marko Kraljević, čovek koji je postao legenda“.

Povezana vest:  Prvi roman Marije Žeželj “Moj slatki život” od danas u prodaji u svim knjižarama Vulkan i na sajtu Vulkan izdavaštva