knjiga_za_svakog_decakaNovo iz „Kreativnog centra“ za one u „nezgodnim“ godinama

 

Izdavačka kuća „Kreativni centar“ , koja je izrasla u najuspešnijeg izdavača knjiga za decu i omladinu, svoju sada već mnogobrojnu mladu publiku ovih dana je obradovala novom knjigom naslovljenom „Otmica profesorke latinskog“, italijanske autorke Frančeske Longo.

Knjiga objavljena u ediciji Tranzit, namenjenoj onima sa 15 i više godina, govori o jednom od uobičajenih školskih dana u jednoj gimnaziji koji se sticajem nesrećnih okolnosti završava tako što najbolji đak u odeljenju otima profesorku latinskog. Tako počinje avantura grupe od petnaestak đaka, koji – ironijom sudbine – zbog omraženog latinskog postaju prijatelji.

Povezana vest:  Madlenianum i HNK iz Osijeka radiće "Veselu udovicu"

Svako od njih ima dvadeset četiri sata da ispriča svoju priču i da pomogne ostalima, rušeći barijere predrasuda i izbegavajući da upadne u zamku osuđivanja.

U horskoj priči petnaestoro mladih oni sa odraslima u pozadini, stidljivo dele strasti i probleme. Kroz nemilosrdnu vizuru mladosti, u tragikomičnom svođenju računa učestvuju i profesori i đaci, u kojem su na testu identiteti i prividne istine, kada mnogi pokazuju svoje pravo lice, ali i stiču nova iskustva.

Povezana vest:  Izložba Nova religija Dejmijana Hersta svečano otvorena u Novom Sadu

Nova knjiga za pubertetlije izašla je samo mesec ipo dana posle dugo očekivane „Knjige za svakog dečaka“ koju je autorka Violeta Babić „dugovala“ mlađanom muškom naraštaju posle fantastičnog uspeha koji je doživela njena „Knjiga za svaku devojčicu“, objavljena juna 2008. godine.

Tako su iz prepoznatljive radionice „Kreativnog centra“ i dečaci dobili zanimljivo napisano štivo za „momke“ od devet do 19 godina koje nudi odgovore na pitanja o pubertetu koja nemaju kome da postave ili se možda stide da to učine.

Povezana vest:  Izložba „Oblik, misao, smisao“ u galeriji KvArt BW

Saznaće i kako da održavaju higijenu, kako da se pravilno hrane, koji je sport kao stvoren za njih, kako da organizuju svoje vreme, kako da se ponašaju u ženskom društvu, a dobiće i savete o oblačenju. Sve to „spakovano“ je u sedam poglavlja, na oko 150 strana, uz izuzetne ilustracije Ane Grigorjev.