zoran_ivicIvić trener rukometašica Jagodine

 

Uprava ženskog Rukometnog kluba Jagodina izabrala je danas Zorana Ivića za novog trenera ekipe koja se takmiči u Superligi Srbije. Igračku i trenersku karijeru Ivić je i počeo u Jagodini, a 1993. godine je sa tadašnjim rukometašicama „Metalke“ osvojio nacionalni kup. Trenirao je Obilić iz Prištine, Crvenu Zvezdu i Partizan iz Beograda, Železničar iz Niša, Budućnost iz Podgorice i Veriju iz Grčke, kao i mušku i žensku reprezentaciju Srbije.

Povezana vest:  SP 2015, DANSKA, Bošković: To što nas smatraju autsajderom je dodatni motiv

Ivić je za trenera postavljen pred premijerni nastup rukometašica Jagodine u Čelendž kupu EHF.

-Obaveza mi je da rukometašicama Jagodine pomognem da u premijeri u evropskom takmičenju opravdaju ukazano poverenje. Napravljen je prvi korak i dogovoreni su ciljevi kluba u narednom periodu – rekao je Ivić i dodao da će uz nekoliko pojačanja na ključnim pozicijama i pomoć domaćih rukometašica formirati „moćnu ekipu“.

Povezana vest:  EP 2016, Perić: Srbija je u svakoj utakmici pokazivala želju i karakter

Kako tvrdi, igračice će na svakom meču „dati sve od sebe“, i ni sa jednog terena se neće vratiti „pognute glave“.

-Pristalica sam sistematskog i kontinuiranog rada koji jedini daje rezultate. Očekujem da publika i grad podrže rukometašice i njihov cilj – nadmetanje sa najboljim ekipama Evrope – zaključio je Ivić.

Uprava kluba je, takođe, saopštila da je jedna od najboljih igračica u Superligi, srednji bek Vrnjačke Banje Marina Živković, potpisala ugovor sa Jagodinom.

Povezana vest:  Poslednja provera pred start Svetskog prvenstva: Srbija - Austrija, subota u 20,15 časova