slavlje_srb_dan_(6)
EP ŽENE 2012
 
Srbija u polufinalu!

  

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva pošto je u Kombank Areni pobedila Francusku sa 18:17, u poslednjem kolu Grupe 1.
Srbija se u polufinale iz grupe plasirala kao drugoplasirana, dok je Norveška najbolja u Grupi 1.
Rukometašice Srbije će se u polufinalu sastati s Crnom Gorom koja je prva u Grupi 2, dok će u drugom polufinalu igrati Norveška i Mađarska.
Najefikasnija u domaćem timu bila je Sanja Rajović sa pet golova, Svetlana Ognjenović postigla je četiri, dok je u Francusku predvodila Marijama Sinjat sa četiir pogodaka.
Junakinja pobede nad Francuskom je bila golman Katarina Tomašević, koja je imala 17 odbrana.
Srbija na početku utakmice nije mogla da zaustavi Marijamu Sinjat, koja je sa tri gola isto toliko puta dovodila svoju ekipu u prednost.
Ipak, pri vođstvu Francuske od 3:2, Srbija je zaigrala čvršće u odbrani i serijom od 7:1 došla do voćstva 9:4.
Srbija je na poluvremenu vodila 10:6, a najzaslužnija za tu prednost bila je golman Katarina Tomašević koja je u prvom delu igre imala čak 11 odbrana.
Domaće rukometašice loše su počele drugo poluvreme, te su Francuskinje u prvih devet minuta tog dela igre serijom od 6:1 došle do vodstva (12:11), a utakmica je ušla u neizvesnu završnicu.
Ekipe su se potom smenjimave u voćstvu, a Francuskinje su minut i po pre kraja imale sedmerac za izjednačenje koji nisu realizovale, a potom ni dva kontranapada gde je oba puta odbranila Tomaševićeva, te je Srbija pobedila sa 18:17 i plasirala se u polufinale.
Utakmicu u beogradskoj Areni posmatralo je oko 7.500 ljudi koji su sve vreme bučno bodrili reprezentaciju Srbije.

 

 

 

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Pobede Norveške i Francuske