Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je današnja utakmica protiv Južne Koreje bila dobra provera za njegov tim, dok je Jelena Lavko istakla da su ona i njene saigračice imale puno grešaka, ali da su zadovoljne pobedom.
-Imali smo jednu mnogo dobru proveru protiv uvek neugodne Južne Koreje. Bio je dugačak put, a ova utakmica nam dodatno pomaže da se osvestimo i aklimatizujemo. Čestitam devojkama na taktički odradjenoj utakmici i na borbenosti – rekao je Obradović, preneo je Rukometni savez Srbije.
Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na pripremnom turniru u Selu. Izabranice Ljubomira Obradovića bile su bolje od domaćina, Južne Koreje sa 28:27 (13:15).
-Imali smo puno grešaka, ali mi je drago što smo stvarali šanse. Promašivali smo zicere, ali smo dolazili do izglednih prilika. Nadam se da će se u narednim mečevima procenat šuta povećavati. Koreja je težak protivnik. Ne igraju rukomet kao mi, jako su brze i nezahvalno je igrati protiv njih, ali sam izuzetno zadovoljna kako smo igrali odbranu – rekla je Jelena Lavko.
Rukometašice Srbije drugi meč na „Seul Kupu“ igraju sutra od 8.10 protiv Rusije.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Mađarske