Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da očekuje tešku, ali i zanimljivu utakmicu u Nišu protiv Radničkog i istakao da njegova ekipa mora da bude bolja nego u meču protiv Mačve.
-Svaka utakmica u Nišu je derbi. Radnički je sjajna ekipa koja pretenduje na visok plasman i imaju za cilj izlazak u Evropu. Odlični su bili prošle godine, na početku ove sezone su imali probleme, ali su se popravili. Teško je gostovati Radničkom, imaju sjajnu publiku i uvek veliku podršku sa tribina – rekao je Milojević na konferenciji za novinare.
Fudbaleri Crvene zvezde sutra gostuju niškom Radničkom u utakmici 17. kola Super lige Srbije.
-Njihov šef stručnog štaba Kosanović radi sjajan posao, iskusan je trener i ume da pripremi ekipu na pravi način. Siguran sam da će igrati čvrsto i agresivno, kao i da će biti zanimljiva utakmica – rekao je Milojević.
Trener Zvezde je naveo i da su se svi igrači su se vratili iz reprezentacija i da će se posle današnjeg treninga videti ko je raspoloživ za meč u Nišu.
-Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, a utisak je da moramo da budemo mnogo bolji nego protiv Mačve – naveo je Milojević.
Nakon meča na Čairu, Zveza već u utorak dočekuje minhenski Bajern u okviru Lige šampiona.
-Nema kalkulisanja oko sastava. Ima dosta faktora koji utiču na to koje ću igrače da izaberem za utakmicu. Uvek razmišljamo o prvom narednom susretu i moram da naglasim da je nama prvenstvo prioritet – rekao je trener Zvezde.
On je podsetio da od osmorice stranaca treba da izabere četvoricu i da mu to pravi veliki problem.
-Teško je u takvoj situaciji pronaći kontinuitet i takmičarsku formu. Treba biti strpljiv sa svim igračima, a pogotovo sa strancima, zbog tog ograničenja. Jirku smo upravo zato i poslali u Radnički na pozajmicu, tamo je i Meleg, drago mi je što igraju – rekao je Milojević.
Milojević se osvrnuo i na činjenicu da su njegovi igrači u poslednje dve utakmice postigli samo dva pogotka, ali i istakao da se ne brine oko efikasnosti.
-Stvaramo dosta šansi, ali nemamo ‘lak’ gol, kao što smo ga možda imali. Dešavaju se utakmice kao u Ivanjici kada smo pravili dosta šansi, a postigli samo jedan pogodak. Verujem da ćemo popraviti realizaciju u narednim utakmicama, ali ponavljam da me to ne brine previše i da imam poverenje u moje igrače – rekao je Milojević.
Utakmica Radnički – Zvezda igra se sutra od 16.00 na Čairu.

Povezana vest:  London: Ozil i Kolašinac se odbranili od napada otmičara