Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da je meč protiv Norveške prioritet i dodao da će njegova ekipa imati lakši deo posla u eventualnom finalu baraža Lige nacija.
-Znali smo da ćemo igrati sa Norveškom, ona je u ovom trenutku prioritet i ako je preskočimo i ostvarimo ono što želimo, mislim da nas onda očekuje lakši deo posla u finalnom delu – rekao je Tumbaković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Fudbalska reprezentacija Srbije će, ako pobedi Norvešku, u finalu baraža Lige nacija igrati protiv pobednika meča Škotska – Izrael, odlučeno je danas žrebom u Nionu.
Od ranije je bilo poznato da će Srbija u polufinalu doigravanja Lige nacija, 26. marta naredne godine, igrati protiv Norveške u Oslu. Danas je žrebom odlučeno da će pobednik tog polufinala za plasman na Evropsko prvenstvo igrati protiv bolje selekcije iz meča Škotska – Izrael.
Finale baraža će se igrati 31. marta, a Srbija će biti domaćin ako prodje u finale.
-Naš fokus je na utakmici u Oslu, mislim da nas očekuje jako težak posao, razgovarali smo sa ljudima iz norveškog saveza, očekuje nas 27.000 ljudi, rasprodat stadion. Oni su u jednom pobedničkom tonusu, tako se i ponašaju – rekao je Tumbaković.
-Što se tiče Izraela i Škotske, mislim da nisu tog kvaliteta kao što je Norveška. Idemo, ipak, redom, prvo da završimo utakmicu sa Norveškom… – dodao je selektor Srbije.
On je istakao i da je velika prednost što će se finale igrati u Beogradu.
-Ako dodjemo u tu situaciju, a ja se nadam da hoćemo, onda da tu utakmicu odigramo pred prepunim stadionom – zaključio je Tumbaković.

Povezana vest:  Golman Bajković produžio ugovor sa Lirsom