Rukometašica Srbije Dragana Cvijić emotivno je doživela neuspeh nacionalnog tima u pohodu na Olimpijske igre u Tokiju.

Rukometašice Srbije nisu uspele da obezbede olimpijsku vizu, pošto su sinoć izgubile od Mađarske 31:23 (16:12) u Đeru u drugom kolu olimpijskih kvalifikacija.

„Evropsko prvenstvo u Danskoj je bilo prvo upozorenje da mora nešto da se menja. Nadam se da će to pomoći u budućnosti nekim novim generacijama. Nadam se da smo mi žrtva toga i da će zbog mene sutra neko otići na Olimpijske igre“, rekla je Cvijić za RTS.

Povezana vest:  Žarko Šešum: Nadam se najboljem na EP u Austriji

Sa dva poraza od Rusije i domaćina Srbija je propustila šansu da se na najvećoj svetskoj sportskoj smotri nađe prvi put posle 1988. godine.

„Na devojke sam preponosna, nemam nijednu lošu reč da kažem. Situacija je bila takva da je moralo nešto hitno da se menja. Veliko nezadovoljstvo je bilo u reprezentaciji. Pokušali smo da se izvučemo iz toga, ali kada nemate podršku onda je teško“, rekla je Cvijić, koju je novinar upitao na šta konkretno misli, na trenera…

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Lekić: Strpljivo protiv Norveške

„Znaju oni dobro šta treba da se menja, bili su sedam dana s nama. Ne želim da pričam, ali verovatno je mnogima od nas ovo bila poslednja utakmica u reprezentativnoj karijeri“, zaključila je Cvijić.

Cvijić je u decembru prošle godine takođe govorila o tome da je nezadovoljna radom Saveza, kada je istakla da jedino što valja u njemu jesu rukometašice.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Lundstrom: Sudije će biti na strani Srbije